Ηράκλειο: Ενώπιον του Εισαγγελέα οι συλληφθέντες για την επίθεση στον Μάκη Βορίδη
Από την αστυνομική επιχείρηση στην κατάληψη «Ευαγγελισμός» στο Ηράκλειο
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ/EUROKINISSIΕνώπιον του εισαγγελέα οδηγούνται το Σάββατο (1/11) οι έξι κατηγορούμενοι για την επίθεση εναντίον του Μάκη Βορίδη, το προηγούμενο Σάββατο (25/10) σε εστιατόριο του Ηρακλείου Κρήτης.
Ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί γύρω από το Αστυνομικό Μέγαρο του Ηρακλείου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, έχει οργανωθεί συγκέντρωση συμπαράστασης στους έξι συλληφθέντες, που προσήχθησαν από την κατάληψη «Ευαγγελισμός» την Παρασκευή (31/10), κατηγορούμενοι για την επίθεση στον πρώην υπουργό, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, για λόγους ασφαλείας οι έξι συλληφθέντες δεν θα μεταβούν ενώπιον των Εισαγγελικών αρχών αλλά θα μεταβεί στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, εισαγγελικός λειτουργός, προκειμένου να ενημερωθεί για την δικογραφία και να αποφασίσει για την άσκηση δίωξης.
Υπενθυμίζεται ότι ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας από Ηράκλειο και Ρέθυμνο, μπήκαν στο υπό κατάληψη κτίριο του Ευαγγελισμού στο Ηράκλειο και συνέλαβαν τα πέντε άτομα που είχαν ταυτοποιήσει για την επίθεση στον Μάκη Βορίδη, αλλά και ένα ακόμη άτομο που συνελήφθη στην οικία του.
Οι συλληφθέντες είναι από 26 ως 34 ετών και εναντίον τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για απρόκλητη σωματική βλάβη, εξύβριση, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, διατάραξη οικιακής ειρήνης, παραβίαση της νομοθεσίας περί όπλων και ρευματοκλοπή, αφού το δίκτυο του «Ευαγγελισμού» είχε συνδεθεί παράνομα με το δίκτυο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ηράκλειο: Φωτογραφίες από την κατάληψη του Ευαγγελισμού - Έξι συλλήψεις για την επίθεση σε Βορίδη
Ηράκλειο: Επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης του Ευαγγελισμού - Έξι συλλήψεις, τέσσερις προσαγωγές
Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα σε βάρος 16χρονης που μαχαίρωσε 14χρονη
16:03
Λαμία: Αγρότες έκλεισαν τον κόμβο του Μπράλου για δύο ώρες
16:00
Βρετανία: Έπείγουσα έρευνα της ξένης παρέμβασης στην πολιτική του Ηνωμένου Βασιλείου
15:58
Συνάντηση Κακλαμάνη με εκπροσώπους Πολυτέκνων: Περισσότερα παιδιά, χαρούμενη ζωή, ισχυρότερη Ελλάδα
15:56