ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Κρατούμενοι αναφέρουν πως καταπίνουν ξυραφάκια και μπαταρίες για να... βγουν βόλτα

Πάτρα: Κρατούμενοι αναφέρουν πως καταπίνουν ξυραφάκια και μπαταρίες για να... βγουν βόλτα
Φυλακή Αγίου Στεφάνου Tempo 24

Σε συνεχή επιφυλακή είναι οι Αρχές στη φυλακή Αγίου Στεφάνου Πατρών, μετά από συνεχή κρούσματα με κρατούμενους που δηλώνουν στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους ότι... καταπίνουν ξυραφάκια και μπαταρίες.

Ωστόσο, επειδή τις περισσότερες φορές μετά την διακομιδή τους -κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας- στο νοσοκομείο αποδεικνύεται ότι οι ισχυρισμοί τους είναι ψευδής, η συχνότητα των περιστατικών προκαλεί προβληματισμό στους αστυνομικούς, σύμφωνα με το tempo 24.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το Σάββατο μέχρι την Παρασκευή, χρειάστηκε να γίνουν τέσσερις διακομιδές για περισσότερους από επτά κρατούμενους -ανάμεσα στους οποίους είναι και πολύ επικίνδυνοι κακοποιοί- ενώ από το απόγευμα της Παρασκευής κλήθηκαν για άλλη μια φορά ασθενοφόρο και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο Σωφρονιστικό Κατάστημα για διακομιδή άλλων κρατουμένων που δήλωσαν και πάλι ότι έχουν καταπιεί αιχμηρά αντικείμενα.

Αυτό που θεωρούν οι Αρχές για τα "απανωτά περιστατικά", είναι πως είτε οι αναφορές είναι ψευδείς είτε όχι, οι κρατούμενοι επιδιώκουν με αυτό τον τρόπο να κάνουν... μία βόλτα εκτός φυλακής.

Ωστόσο, υπάρχουν και επιτελείς της αστυνομίας που δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο στόχος τους να είναι ακόμη και προσπάθεια απόδρασης.

Το έργο των αστυνομικών γίνεται ακόμη πιο δύσκολο, όταν εφημερεύει το Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας, όπου δεν υπάρχει ειδικός χώρος κρατητηρίων, με αποτέλεσμα να βρίσκονται διαρκώς σε επαγρύπνηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ