Θεσσαλονίκη: Βανδαλισμοί και φθορές σε σχολεία της Καλαμαριάς - Ανήλικοι οι δράστες
Σχολικός χώρος
ΙΝΤΙΜΕ (φωτογραφία αρχείου)Σοβαρές φθορές σε σχολικά συγκροτήματα του δήμου Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη προκάλεσαν τις τελευταίες ημέρες νεαρά άτομα σπάζοντας τζάμια και καταστρέφοντας σχολικό εξοπλισμό.
Ο δήμος Καλαμαριάς εκφράζει την έντονη αγανάκτηση αλλά και τη βαθιά ανησυχία του για τα περιστατικά βανδαλισμών τονίζοντας σε σχετική ανάρτηση πως «η νεανική παραβατικότητα είναι ένα ζήτημα που δεν αφορά μόνο στην αστυνόμευση, αλλά πρωτίστως στην παιδεία, την οικογένεια και τις πολιτικές που καθορίζουν το μέλλον των νέων μας. Χρειάζεται όλοι -γονείς, εκπαιδευτικοί, θεσμοί και φορείς- να σταθούμε δίπλα στα παιδιά, να τα ακούσουμε και να τους δώσουμε διεξόδους δημιουργίας και συμμετοχής».
Ο δήμος καλεί τις αρχές και τους θεσμούς «να σκύψουν με προσοχή πάνω από το πρόβλημα και να συμβάλλουν με ρεαλιστικές παρεμβάσεις και κοινές δράσεις πρόληψης».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Θεσσαλονίκη: Ανακοίνωση της Hellenic Train για τη μη πραγματοποίηση δρομολογίων το Σαββατοκύριακο
Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος με επιτήρηση ο 13χρονος που άρπαξε πατίνι από νεαρό απειλώντας τον με μαχαίρι
Γερμανία: Εγκρίθηκε η έκπτωση στον φόρο καυσίμων και το αφορολόγητο μπόνους
15:40
Άγιος Δημήτριος: Ποινική δίωξη για υπόθαλψη εγκληματία κατά των τριών για την δολοφονία του 27χρονου
15:35
Gramegna (ESM) στο CNN Greece: Η ΕΕ είναι ενεργειακά προετοιμασμένη αλλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές
15:29
Χέγσκεθ για Ιράν: Έχει μια ιστορική ευκαιρία για συμφωνία - Πρέπει να εγκαταλείψει τα πυρηνικά όπλα
15:28