Αγνοείται Τσέσνα που είχε προορισμό το αεροδρόμιο Μεγάρων
Αγνοείται ελαφρύ αεροσκάφος από το απόγευμα της Κυριακής, που είχε προορισμό το αεροδρόμιο Μεγάρων.
Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, στο αεροσκάφος επιβαίνουν δύο άτομα. Πρόκειται για ελαφρύ Cessna 172 που ανήκει σε ιδιώτη και είναι δηλωμένο σε αερολέσχη. Το δρομολόγιο που ακολουθούσε ήταν Μέγαρα - Καλάβρυτα - Μέγαρα.
Η τελευταία επικοινωνία του αεροσκάφους έγινε από την Πελοπόννησο. Το αεροσκάφος είχε ενημερώσει στις 17:15 τον Πύργο ελέγχου της Ανδραβίδας ότι θα επικοινωνήσει και πάλι στις 17:35. Ωστόσο αυτή η επικοινωνία δεν έγινε ποτέ, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός.
Στις 18:18 κηρύχθηκε σε φάση αβεβαιότητας, στις 18:30 δηλώθηκε και επίσημα η εξαφάνιση. Λίγο αργότερα, ξεκίνησε η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.
Στις έρευνες συνδράμουν ελικόπτερα του πολεμικού ναυτικού, ένα αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα Σούπερ Πούμα και ένα ελικόπτερο Σικόρσκι.
Η περιοχή των ερευνών είναι σε μεγάλη ακτίνα γύρω από τα Καλάβρυτα, ενώ από τις 20:00 βοήθεια προσφέρει και το Λιμενικό Σώμα.
Νέα σελίδα για την SpaceX μετά την IPO - Σχέδια για πάνω από 100.000 δορυφόρους σε τροχιά
10:19
Η Φον ντερ Λάιεν χαιρετίζει τη συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν και ζητά την άμεση εφαρμογή της
10:16
Καλοκαίρι στην Αθήνα με δράσεις και δημιουργία για τα παιδιά
10:14
Ο Χάρι Στάιλς επιστρέφει στο X Factor στην έναρξη της παραμονής του στο Γουέμπλεϊ
10:10