Στην Ιταλία για μεταμόσχευση ήπατος το ζευγάρι που κατανάλωσε δηλητηριώδη μανιτάρια
Στην Ιταλία για μεταμόσχευση ήπατος θα μεταφερθεί το ζευγάρι που κατανάλωσε δηλητηριώδη μανιτάρια κατά τη διάρκεια εκδήλωσης σε περιοχή της Πέλλας.
Σε ανάρτησή του στο Instagram ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους αναφέρει: «Ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων σε συνεργασία με το σύστημα αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ οργάνωσαν, μέσα σε λίγες ώρες, την επείγουσα μεταφορά δύο συμπολιτών μας που δηλητηριάστηκαν από μανιτάρια, διασφαλίζοντας την ταχύτερη πρόσβαση σε μεταμόσχευση ήπατος. Με τις συντονισμένες ενέργειες μας, οι συμπολίτες μας έγιναν αποδεκτοί στα Μεταμοσχευτικά Κέντρα της Ρώμης και της Πίζας. Η πτήση τους έχει προγραμματιστεί για τις επόμενες ώρες. Ευχαριστώ θερμά όλους τους επαγγελματίες που συνέβαλαν στην άμεση κινητοποίηση και τον συντονισμό αυτής της κρίσιμης αποστολής!».
Υπενθυμίζεται πως ο 65χρονος και η 55χρονη έφαγαν τα μανιτάρια κατά τη διάρκεια εκδήλωσης συλλογής και βρώσης μανιταριών.
Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται με οξεία ηπατική ανεπάρκεια, στην Α’ Παθολογική Κλινική του ΑΧΕΠΑ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Θεσσαλονίκη: Στο ΑΧΕΠΑ με οξεία ηπατική ανεπάρκεια ζευγάρι που έφαγε μανιτάρια
Κοκοτσάκης: Αποχώρησε από το κόμμα Καρυστιανού ο πραγματογνώμονας των Τεμπών
09:09
Συνταγματική Αναθεώρηση: Κατάργηση αμνηστίας για πολιτικά εγκλήματα, επιστολική ψήφο προτείνει η ΝΔ
09:05
Συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σήμερα - Ποιοι κλάδοι απεργούν
08:56
Σήμερα στη Βουλή η ψήφιση της ρύθμισης για τα δάνεια του νόμου Κατσέλη - Τι προβλέπει
08:48