ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ με τη διάσκεψη του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Θρίλερ με τη διάσκεψη του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Σε θρίλερ εξελίσσεται η διάσκεψη του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες.

Σήμερα, στις 5 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί η τρίτη διάσκεψη προκειμένου να κριθούν τα Συνταγματικά και νομικά θέμα που έχουν τεθεί από τους δικηγόρους των τηλεοπτικών σταθμών.

Ωστόσο, το έμφραγμα που υπέστη δικαστής του ΣτΕ, Αρ. Βώρος, ο οποίος νοσηλεύεται σε εντατική μονάδα, πυροδότησε τις συζητήσεις για αναβολή της σημερινής διάσκεψης.

Παράλληλα, έγινε γνωστό, ότι το αναπληρωματικό μέλος της σύνθεσης που θα κρίνει τις τηλεοπτικές άδειες, ο σύμβουλος Επικρατείας Δημήτρης Αλεξανδρής, είναι σε αναρρωτική άδεια, καθώς έσπασε το πόδι του και δεν συμμετείχε στις τρεις διασκέψεις που έχουν γίνει έως τώρα για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Κατά συνέπεια, στη συγκεκριμένη σύνθεση της Ολομέλειας, το ένα αναπληρωματικό μέλος θα καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε από την αιφνιδιαστική ασθένεια του κ. Βώρου, χωρίς ωστόσο να υπάρχει άλλο αναπληρωματικό μέλος στη συγκεκριμένη σύνθεση.

Η απουσία ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού μέλους της σύνθεσης, δεν σηματοδοτεί εξελίξεις, καθώς υπάρχει ένας ακόμη αναπληρωματικός σύμβουλος, ο οποίος μπορεί -κατ΄αρχάς- να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε.

Σε αυτό όμως θα πρέπει να προστεθεί η εμπλοκή ανώτατου δικαστικού σε προσωπική ιστορία, η οποία αποκαλύφθηκε μέσω διαρροής των ηλεκτρονικών του συνομιλιών με νεαρή σπουδάστρια και υποψήφια της Εθνικής Σχολής Δικαστών το 2014, αλλά και το ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης διέταξε την διενέργεια πειθαρχικού του ελέγχου μεσούσης της διαδικασίας.

Σε περίπτωση που για κάποιο λόγο και ο συγκεκριμένος χρειαστεί να αντικατασταθεί δεν υπάρχει τρίτο αναπληρωματικό μέλος και η όλη διαδικασία πρέπει να γίνει πάλι από την αρχή με διαφορετική σύνθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ