Στους δρόμους οι αγρότες της Βόρειας Ελλάδας από αύριο - Πού θα στηθούν μπλόκα
Αγρότες σε κινητοποιήσεις
(EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ)Επί ποδός βρίσκονται οι αγρότες όλης της χώρας με τις κινητοποιήσεις να ξεκινούν αύριο, με στήσιμο μπλόκων και κεντρικές οδικές αρτηρίες. Στην βόρεια Ελλάδα οι αγρότες ήδη «ζεσταίνουν» τις μηχανές των τρακτέρ τους με στόχο την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους τις επόμενες ημέρες.
Ήδη τρακτέρ έχουν βγει τόσο στους δρόμους και σε πλατείες των χωριών, ενώ τη Δευτέρα (1/12) θα εμφανιστούν και τα πρώτα μπλόκα στα διόδια Μαλγάρων, όπου τα τρακτέρ αναμένεται να παραταχθούν παραπλεύρως της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Αθηνών.
Δεν θα γίνει παρακώλυση της κυκλοφορίας, καθώς όπως τονίζουν οι αγρότες δε θέλουν να τεθούν αντιμέτωποι με άλλες κοινωνικές ομάδες.
Στην Πέλλα, την προσεχή Τρίτη, οι αγρότες θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν που θα στήσουν τα μπλόκα τους.
Χθες πραγματοποιήθηκε μηχανοκίνητη πορεία μέσα στην πόλη των Γιαννιτσών, όπου οι αγρότες παρέδωσαν τα αιτήματά τους στο δήμαρχο και στους βουλευτές του νομού. Αγροτικό μπλόκο θα στηθεί και στη Χαλκηδόνα, ενώ θα αποφασιστεί έπειτα από συναντήσεις αν θα στηθεί μπλόκο και στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, στα πράσινα φανάρια, αλλά και σε άλλες περιοχές. Μπλόκο τέλος θα στηθεί και στην Εγνατία οδό, στο ύψος της Σιάτιστας.
Οδηγός ταξί στη Θεσσαλονίκη χρεώνε με βάση εφαρμογή και όχι ταξίμετρο: Του βεβαίωθηκε παράβαση
14:41
Ζιζέλ Πελικό: «Η ντροπή πρέπει να αλλάξει πλευρά» - Η γυναίκα που μετέτρεψε τη φρίκη σε δημόσιο αγώνα
14:25
Αίγιο: Αυτά τα δύο όπλα παρέδωσε στις αρχές ο 46χρονος που πυροβόλησε τους ανήλικους – Τα κατείχε παράνομα
14:10
ΚΚΕ: Εμπαιγμός να μιλά ο Μητσοτάκης για «ασφάλεια» όταν η χώρα μετατρέπεται σε πολεμικό ορμητήριο
13:52