Διάσωση 142 μεταναστών στην Ψέριμο – Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών της Κω οι 3 διακινητές
Bάρκα με μετανάστες
(AP Photo/Jeremias Gonzalez, file)Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 30/11 στην περιοχή «ΓΡΑΦΙΩΤΙΣΣΑ» της Ψερίμου, μετά από ειδοποίηση που έλαβε η Λιμενική Αρχή της Καλύμνου για την ύπαρξη αλλοδαπών στο νησί.
Στο σημείο έσπευσαν στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμεναρχείου της Κω με Π.Λ.Σ, τρία Περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Καλύμνου στην Ψέριμο με επιβατικό-τουριστικό σκάφος, όπου εντοπιστήκαν συνολικά 142 άτομα .
Οι μετανάστες επιβιβάστηκαν σε σκάφος του Λιμενικού, το οποίο τους μετέφερε με ασφάλεια στο λιμάνι της Κω. Από εκεί οδηγήθηκαν στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή του νησιού .Την προανάκριση για το περιστατικό ανέλαβε το Λιμεναρχείο Καλύμνου. Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών της Κω, αναμένεται να οδηγηθούν και να απολογηθούν σήμερα οι 3 διακινητές.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πλεύρης: Τα σκληρά μέτρα αποδίδουν - Μειωμένες οι μεταναστευτικές ροές κατά 50%
Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών νοτιοδυτικά της Γαύδου
Ο πόλεμος στο Ιράν «δυνάμωσε» το δολάριο - Πόσο θα κρατήσει η ανάκαμψη
10:02
Το υπερόπλο που εκτοξεύει 4.500 σφαίρες το λεπτό και προστατεύει την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη
10:01
«Η ΔΕΗ συναντά την Τέχνη» για 2η φορά και συμβάλλει στην εξέλιξη της κοινωνίας
10:00
Αίγλη Ζαππείου: Corporate events με χαρακτήρα και «αίγλη» στο πιο εμβληματικό venue της Αθήνας
10:00