Στον κόμβο του Κιάτου την Τετάρτη οι παραγωγοί της Κορινθίας
Τα μπλόκα των αγροτών
INTIME NEWS/ ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣΝέο ραντεβού στον Κόμβο Κιάτου της Ολυμπίας Οδού δίνουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Κορινθίας.
Η διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου, στις 10 το πρωί με τους παραγωγούς να συγκεντρώνονται στην περιοχή Πετμεζά.
Σύμφωνα με την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, η δράση αυτή, αποτελεί μία απάντηση στις ενέργειες της Κυβέρνησης, πάνω στα θέματα του πρωτογενούς τομέα.
«Η καθυστέρηση στις αναδιαρθρώσεις καλλιεργειών και το κύμα ζωονόσων της κτηνοτροφίας επιτείνουν την κρίση, ενώ ο διάλογος με την Πολιτεία παραμένει αποσπασματικός και προσχηματικός...», αναφέρει η ανακοίνωση της Συντονιστικής.
Το κείμενο της ανακοίνωσής τους, καταλήγει: «Τα αιτήματά μας είναι ξεκάθαρα, τεκμηριωμένα και αδιαπραγμάτευτα: πληρωμές ενισχύσεων χωρίς περικοπές, δίκαιες τιμές και μείωση του κόστους από το χωράφι στο ράφι, ριζική αλλαγή του Κανονισμού ΕΛΓΑ, άμεση προώθηση των αρδευτικών έργων Ασωπού, ΑΟΣΑΚ και συναφών δικτύων, αναδιάρθρωση καλλιεργειών και ουσιαστική στήριξη της κτηνοτροφίας, καθώς και μόνιμος, θεσμικός και όχι επικοινωνιακός διάλογος με την Κυβέρνηση».
Η Συντονιστική καλεί τους παραγωγούς της Κορινθίας να δώσουν δυναμικό «παρών» στην υπαίθρια αυτή κινητοποίηση.
Δεν διευκρινίζεται εάν θα στηθεί κάποιο μπλόκο ή εάν θα σημειωθεί μία κινητοποίηση κάποιων ωρών.
Στα 110 δολάρια η τιμή του πετρελαίου μετά τις τελευταίες απειλές Τραμπ κατά Ιράν
08:53
Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο τρεις ανήλικες έπειτα από συμπλοκή - Συνελήφθη 15χρονη
08:48
Το Ford GT Mk IV πέτυχε κάτι περισσότερο από ένα απλό ρεκόρ στο Nürburgring
08:43
Μαρούσι: Γυναίκα έπεσε δύο φορές από μπαλκόνι τετάρτου ορόφου - Συνελήφθη ο σύζυγός της
08:37