Δήμος Καλλιθέας για τον αγωγό «σιντριβάνι»: «Το ίδιο συμβάν θα επαναληφθεί»
Πλημμυρισμένοι κεντρικοί δρόμοι της πρωτεύουσας
INTIME NEWSΑνάμεσα στα προβλήματα που προέκυψαν σε διάφορες περιοχές του Λεκανοπεδίου από την κακακαιρία Byron, ήταν και η υπερχείλιση αγωγού σε κεντρικό δρόμο της Καλλιθέας, η οποία μάλιστα μετέτρεψε σε «σιντριβάνι» εκείνο το σημείο του δρόμου.
Για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση ο δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης, ο οποίος αναφέρει:
«Με αφορμή τις εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το ‘'σιντριβάνι'' στη μέση της οδού Σκρά στην Καλλιθέα, θέλω να επισημάνω τα εξής: Κάτω από την οδό Σκρά έχει κατασκευαστεί, από το Υπουργείο Δημοσίων Έργων περί το 1980, μεγάλος αγωγός ομβρίων υδάτων, ο οποίος ξεκινά από την Νέα Σμύρνη, διασχίζει τη Λ. Συγγρού και εν συνεχεία την Καλλιθέα από την οδό Σκρά, διέρχεται κάτω από τον Ιλισσό ποταμό και διακόπτεται 800 μ. πριν από την εκβολή του στον Κηφισό, στον οποίο θα κατέληγε σύμφωνα με τη μελέτη».
Σύμφωνα με τον δήμαρχο, «πρόκειται για έναν τυφλό αγωγό που δεν παροχετεύεται πουθενά, με αποτέλεσμα σε πολύ μεγάλες βροχοπτώσεις ο αγωγός να λειτουργεί υπό πίεση και να εκτονώνεται στα συγκεκριμένα σημεία (Σκρά & Δημοσθένους, Σκρά & Ανδρομάχης)».
«Η Περιφέρεια Αττικής το έτος 2010, δημοπράτησε το έργο του τελευταίου αυτού τμήματος μέχρι τον αποδέκτη μαζί με τα υπόλοιπα συνοδά έργα, έτσι ώστε να καταστεί λειτουργικό το σύνολο του ήδη κατασκευασμένου αγωγού. Ο Δήμος Μοσχάτου για δικούς του λόγους, αντέδρασε με κινητοποιήσεις, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τη μη υλοποίηση του έργου.
Επειδή όμως όπως και χθες, θα επαναληφθούν και στο μέλλον ακραία φαινόμενα, πρέπει να γνωρίζουμε ότι το ίδιο συμβάν θα επαναληφθεί. Η διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας έχει προχωρήσει σε συναντήσεις μεταξύ των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας, του δήμου και Μελετητών Υδραυλικών Έργων για την επίλυση του προβλήματος».
Και η ανακοίνωση καταλήγει:
«Τέλος, καλώ τον περιφερειάρχη Αττικής, του οποίου η ευαισθησία στα ζητήματα αυτά είναι αποδεδειγμένη να εντείνει την προσπάθειά του για την οριστική επίλυση του προβλήματος, που προκαλεί προφανή κίνδυνο για τους πολίτες και τις περιουσίες τους».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Liveblog: Υποδομές στα όρια των αντοχών τους - Πώς εξελίσσεται η κακοκαιρία Byron
Έσπασε αγωγός ύδρευσης στη Μάνδρα - Διακοπή υδροδότησης
ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ: Αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις τους λαμβάνουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι
15:50
Καμπότζη και Ταϊλάνδη αλληλοκατηγορούνται για την νέα ανάφλεξη στις εχθροπραξίες
15:38
Θεσσαλονίκη: Ξεκινά αύριο (27/12) η 24ωρη πιλοτική λειτουργία του μετρό και έξι λεωφορειακών γραμμών
15:25
Κολωνάκι: Συνελήφθη ο γιος 87χρονης που είχε βρεθεί απανθρακωμένη στο διαμέρισμα της το 2022
15:20