Όχι άλλοι κουμπάροι
Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ έχει προσφέρει στο κοινό αμίμητες τοποθετήσεις από τους πρωταγωνιστές του σκανδάλου που είχαν ιδιαίτερη αγάπη στα ακριβά αυτοκίνητα, χουβαρντάδες γονείς και… ασθενή μνήμη.
Εκτός αυτών από την αρχή υπήρξαν κατηγορίες κυρίως μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για κουμπαριές με τους πρωταγωνιστές του σκανδάλου. Αρχικά ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε κατηγορήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι ο πατέρας του είχε κουμπαριά με τον περιβόητο «φραπέ», ενώ χθες η ΝΔ κατηγόρησε τον Νίκο Ανδρουλάκη ότι ένας εκ των πρωταγωνιστών της νέας ομάδας που «μασούσε» επιδοτήσεις ήταν κουμπάρος του. Τελικώς ο κουμπάρος διεγράφη, πλην όμως δεν γνωρίζουμε ακόμα με πόσους κουμπάρους θα πορευθούμε.
Είναι γεγονός ότι στην Κρήτη επί δεκαετίες οι κουμπαριές από επιφανείς πολιτικούς ήταν μέρος της πολιτικής στρατηγικής τους, καθώς όσο περισσότεροι συγγενείς, τόσο περισσότεροι ψήφοι. Ήταν σπάνιο ένας πολιτικός να κάνει καριέρα στο νησί και οι κουμπαριές του να ήταν λιγότερες από κάποιες εκατοντάδες. Όταν γινόταν αυτό βέβαια δεν είχαν στο μυαλό τους ότι μια μέρα θα σκάσει το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, πλην όμως δεν ήταν και ο πιο ορθόδοξος πολιτικός δρόμος.
Εκτός των κουμπάρων, αυτό που ζητούν οι πολίτες είναι να μάθουν μέχρι τελευταίου ποιοι ήταν αυτοί που πήραν τις επιδοτήσεις παράνομα, ποιοι ήταν στο «κόλπο» και όλα αυτά να γίνουν χωρίς χρονοτριβές, χωρίς να παίζουμε… τις κουμπάρες.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τον «Φραπέ» - Ανοίγει ο δρόμος για τη σύλληψή του
Ανδρουλάκης: Κουμπάρος του πρωθυπουργού ο Ξυλούρης – Μαρινάκης: Ψεύδεται σε πανελλήνια μετάδοση
Το ΠΑΣΟΚ αναστέλλει την κομματική ιδιότητα του Γ. Λαμπράκη
Κλούνεϊ σε Τραμπ: «Θα κάνουμε την Αμερική ξανά μεγάλη, θα ξεκινήσουμε στις επόμενες εκλογές»
23:07
Κυανόκρανοι του ΟΗΕ δέχθηκαν επίθεση από ισραηλινά πυρά στον Λίβανο
22:58
Πυκνό χιόνι και κρύο στην Ήπειρο: «Κόλλησαν» όσοι δεν οδηγούσαν με αντιολισθητικές (pics)
22:53
Η Ρωσία κατέλαβε 5.600 τετραγωνικά χιλιόμετρα ουκρανικού εδάφους το 2025
22:45