ΕΛΛΑΔΑ

Στον Εισαγγελέα Αθηνών η εντολή διενέργειας έρευνας για τη διαρροή εγγράφων του αντιπροέδρου του ΣτΕ

Στον Εισαγγελέα Αθηνών η εντολή διενέργειας έρευνας για τη διαρροή εγγράφων του αντιπροέδρου του ΣτΕ

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διαβιβάστηκε από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, η εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου, για τη διενέργεια έρευνας σχετικά με τη διαρροή προσωπικών δεδομένων δικαστή του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ο εισαγγελέας Σπυρίδωνας Παππάς θα διενεργήσει τη σχετική κατεπείγουσα ποινική προκαταρκτική έρευνα, προκειμένου να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι της υποκλοπής της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του επίμαχου δικαστή του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ηλεκτρονικά μηνύματα του αντιπροέδρου του ΣτΕ, που αφορούν την προσωπική του ζωή, διοχετεύθηκαν σε μερίδα του Τύπου, λίγες ώρες πριν το ανώτατο δικαστήριο συνεδριάσει με θέμα τις προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Την ίδια ώρα, μετά και από την τρίτη συνεδρίαση του ΣτΕ το βράδυ της Τρίτης προέκυψαν νέα δεδομένα στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών μετά την κατά πλειοψηφία απόφαση της διευρυμένης διάσκεψης του Συμβουλίου της Επικρατείας να προχωρήσει στην εξέταση της συνταγματικότητας ή όχι του νόμου Παππά, κάνοντας έτσι αποδεκτές τις προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών.

Η απόφαση πάρθηκε με ευρεία πλειοψηφία 16-9 και παρά την αντίθετη άποψη του εισηγητή ενώ αν το ΣτΕ αποφασίσει υπέρ της αντισυνταγματικότητας του νόμου όλη η διαδικασία δημοπράτησης των αδειών θεωρείται άκυρη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ