ΕΛΛΑΔΑ

Τι δείχνει ο εκρηκτικός μηχανισμός έξω από το σπίτι της Γ. Τσατάνη

Τι δείχνει ο εκρηκτικός μηχανισμός έξω από το σπίτι της Γ. Τσατάνη
Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Πανομοιότυπο εκρηκτικό μηχανισμό με αυτόν που χρησιμοποίησαν για να ανατινάξουν το αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών του Κορυδαλλού τον Ιούνιο του 2013 τοποθέτησαν και έξω από το σπίτι της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Οι αρχές διαπίστωσαν ότι η βόμβα στην Γεωργία Τσατάνη αποτελείτο από αμμωνιοδυναμίτιδα, μπαταρία και ρολόι και η μόνη διαφορά με εκείνη που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο της διευθύντριας του Κορυδαλλού, ήταν ότι ο μηχανισμός ήταν τοποθετημένος μέσα σε μια σακούλα, ενώ της διευθύντριας ήταν μέσα σε μεταλλικό φορέα.

Επιτελείς της Κατεχάκη έλεγαν στο CNN Greece, ότι είναι ξεκάθαρο και δεδομένο ότι «άτομο του κοινού ποινικού δικαίου που ήταν μάλιστα για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα μαζί με τους "Πυρήνες" στον Κορυδαλλό, έχει «παραχωρήσει» πρωτοπαλίκαρά του, που κατασκευάζουν βόμβες για ξεκαθαρίσματα λογαριασμών, στα ασύλληπτα μέλη της οργάνωσης για να συνεχίσουν τα τρομοκρατικά τους χτυπήματα.

Και μάλιστα η ίδια πηγή μας τόνιζε, ότι «δεν θα μας έκανε καμία εντύπωση, το άτομο αυτό να παρακολουθεί και τις δίκες της "Συνωμοσίας" με ό,τι αυτό σημαίνει για συνεννοήσεις που μπορεί να γίνονται....».

Και μέσα σε όλα αυτά, αξιωματικοί με εμπειρία στις έρευνες της τρομοκρατίας, πρέπει να βρουν για άλλη μια φορά τους «ταχυδρόμους» και τον τρόπο που η ηγετική ομάδα της οργάνωσης που είναι στη φυλακή, έρχεται σε επαφή με τα ασύλληπτα μέλη.

«Παρά το γεγονός ότι στο σχέδιο "Γοργοπόταμος" είχαμε εντοπίσει τους κωδικούς, τα γράμματα, και φυσικά την Αγγελική Σπυροπούλου που έκανε τον ταχυδρόμο, μας προξενεί απορία, πώς είναι δυνατόν να συνεχίζουν ανενόχλητοι μέσα από τη φυλακή τις επικοινωνίες. Ένα τέτοιο χτύπημα σαν της κ. Τσατάνη προϋποθέτει ότι η ηγετική ομάδα ενημερωνόταν καθημερινά για τις παρακολουθήσεις του στόχου, την κατασκευή της βόμβας, και φυσικά ήταν αυτή που έδωσε το «πράσινο φως» για το χτύπημα. Πως τα κατάφεραν χωρίς να ενοχλούνται από κανέναν μέσα στις φυλακές;» είναι το ερώτημα στελέχους της Κατεχάκη.

Την ίδια ώρα, όσο δεν στέλνουν οι τρομοκράτες της "Συνωμοσίας" ολόκληρη της προκήρυξη για το σχέδιο «Νέμεσις» στην αντιτρομοκρατική εκτιμούν ότι θα υπάρξει πολύ σύντομα και δεύτερο χτύπημα από την οργάνωση και μετά θα σταλεί το κείμενο της προκήρυξης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ