Νέα επιχείρηση διάσωσης 142 ανθρώπων στη Γαύδο - Μεταφέρθηκαν στην Αγυιά
Πολιάρια που χρησιμοποιήθηκαν απο μεταναστες στην παραλία Τρυπητή της Γαύδου.
AP Photo/Elena BecatorosΔεν έχουν τέλος οι αφίξεις προσφύφγων και μεταναστών στην Κρήτη, καθώς και σήμερα πάνω απο 100 ανθρωποι έφτασαν στην Γαύδο και μεταφέρθηκαν στην Αγυιά.
Δύο επιχειρήσεις εντοπισμού και διάσωσης μεταναστών πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα σήμερα, υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ με τη συνδρομή δυνάμεων της FRONTEX.
Στην πρώτη επιχείρηση, σκάφος της FRONTEX εντόπισε και διέσωσε 114 αλλοδαπούς επιβαίνοντες σε λέμβο, σε θαλάσσια περιοχή 30 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Γαύδου. Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Παλαιόχωρας.
Στη δεύτερη επιχείρηση, αεροσκάφος της FRONTEX εντόπισε 28 αλλοδαπούς επιβαίνοντες σε λέμβο, σε θαλάσσια περιοχή 5 ναυτικά μίλια νότια της Γαύδου. Ακολούθησε μεταφορά τους στο λιμάνι Καραβέ της Γαύδου, με τη συνοδεία σκάφους της FRONTEX.
Τέλος τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία - Έγιναν πάνω από 26.000 σε νοσοκομεία και ιδιωτικές δομές
12:06
Ιράν: Αποδεσμεύονται 6 δισ. δολάρια μετά τη συμφωνία με τις ΗΠΑ
12:06
Θερμή εισβολή από αύριο, μέχρι και 39 βαθμούς ο υδράργυρος - Μελτέμια, καταιγίδες στα τέλη εβδομάδας
12:02
INSTAHEALTH: Ένα οικοσύστημα υγείας στο σπίτι για τον χρόνιο ασθενή
12:00