ΕΛΛΑΔΑ

Χάρτες του Meteo καταγράφουν πού θα πέσουν χιόνια παραμονή Πρωτοχρονιάς - Στα «λευκά» και η Αττική

Χάρτες του Meteo καταγράφουν πού θα πέσουν χιόνια παραμονή Πρωτοχρονιάς - Στα «λευκά» και η Αττική

Οι εκτιμώμενες χιονοπτώσεις στην Αττική

Meteo

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού αναμένεται από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης 30/12 έως τις πρωινές ώρες της Πρωτοχρονιάς με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και παγετό σε πολλές περιοχές της χώρας.

Από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης 30/12 προβλέπεται η πρώτη αλλαγή στο σκηνικό του καιρού με τοπικές βροχές και καταιγίδες σε τμήματα του Ιονίου, της Δυτικής Στερεάς, της Δυτικής Πελοποννήσου, της Κρήτης, των Κυκλάδων και των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Η Τετάρτη (31/12) προβλέπεται ωστόσο ως η πιο δύσκολη μέρα, καθώς ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας της τάξης των 7-10 βαθμών Κελσίου θα σημειωθεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Σύμφωνα με τους χάρτες του Meteo, τοπικές χιονοπτώσεις αναμένονται αρχικά κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας (Θεσσαλία, Αν. Στερεά) και πρόσκαιρα και τοπικά έως και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

xionoptoseis meteo

Οι εκτιμώμενες χιονοπτώσεις στη χώρα

Meteo

Τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 31/12 και πρώτες πρωινές της Πέμπτης 01/01 είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρα τοπικές χιονοπτώσεις έως και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο (κατά τόπους έως και σε πεδινά τμήματα) της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, του Βορείου Αιγαίου και της Ανατολικής Στερεάς (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής).

meteo

Οι εκτιμώμενες χιονοπτώσεις στην Αττική

Meteo

Την Πρωτοχρονιά τα φαινόμενα αναμένεται να περιοριστούν στο Αιγαίο και στην Κρήτη, όπου και αναμένονται βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά, ενώ σταδιακά έως το τέλος της ημέρας τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.