Σκωτσέζικο ντουζ με τον καιρό - Τάσος Αρνιακός στο CNN Greece: Έρχεται διπλή ψυχρή εισβολή
Χιόνια στην Αττική
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSIΑπότομη πτώση της θερμοκρασίας, βοριάδες και χιονοπτώσεις ακόμη και σε πιο χαμηλά υψόμετρα φέρνει το νέο κύμα κακοκαιρίας, με τον Τάσο Αρνιακό να μιλά στο CNN Greece για έντονες εναλλαγές έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.
Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο, μια μικρή βελτίωση του καιρού με ηλιοφάνεια προβλέπεται για αύριο Παρασκευή 9/1 στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τις βροχές να κατευθύνονται στα ανατολικά του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Νέα ψυχρή εισβολή ωστόσο αναμένεται να κάνει γρήγορα την εμφάνισή της από το βράδυ του Σαββάτου 10/1 με νέες βροχές κυρίως στο Ιόνιο και τα δυτικά της χώρας.
«Οι άνεμοι θα γυρίσουν σε βορειοδυτικοί και η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση 4-5 βαθμών», δήλωσε στο CNN Greece ο Τάσος Αρνιακός.
Πότε έρχονται τα χιόνια
Ισχυροί άνεμοι και χιονοπτώσεις θα κάνουν την εμφάνισή τους ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο από το βράδυ της Κυριακής 11/1 μέχρι και τη Δευτέρα 12/1, ανέφερε ο Τάσος Αρνιακός.
«Χιόνια θα σημειωθούν κυρίως σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας σε υψόμετρο από τα 800 με 100 μέτρα. Δεν αναμένονται χιόνια στον αστικό ιστό».
Από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας και μετά, ο καιρός αναμένεται σταδιακά να εξομαλυνθεί, με τη θερμοκρασία να παίρνει ξανά την ανιούσα και τους ανέμους να γυρίζουν σε νοτιάδες.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού - «Πολική φωτοβολίδα» φέρνει χιόνια στην Αττική
Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε ολόκληρη τη χώρα - Πτώση της θερμοκρασίας
Εντοπίστηκε πτώμα 55χρονης σε προχωρημένη σήψη στο Ηράκλειο
10:33
NASA: Για πρώτη φορά αστροναύτες επιστρέφουν νωρίτερα από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - Το χρονοδιάγραμμα
10:27
Η κακοκαιρία σάρωσε την Ήπειρο - Διακοπές ρεύματος, κατολισθήσεις και κλειστά σχολεία (pics&vids)
10:20
Η Paramount επιμένει, παρά τη νέα απόρριψη από την Warner Bros
10:18