Η κακοκαιρία σάρωσε την Ήπειρο: Διακοπές ρεύματος, κατολισθήσεις - Πού έχουν κλείσει τα σχολεία
Χιονόπτωση στο Μέτσοβο (Φωτογραφία αρχείου)
INTIME NEWSΚατολισθήσεις, καθιζήσεις, ζημιές σε δρόμους και δίκτυα ύδρευσης, διακοπές ηλεκτροδότησης και συνεχείς χιονοπτώσεις από τις πρωινές ώρες προκαλεί στο πέρασμά του το νέο κύμα κακοκαιρίας στην Ήπειρο.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε επιφυλακή εξαιτίας των διαδοχικών προβλημάτων που εμφανίζονται.
Είναι ενδεικτικό ότι σχεδόν τριάντα μηχανήματα επιχειρούν σε διάφορα σημεία για αποχιονισμούς και αποκατάσταση ζημιών από κατολισθήσεις και καθιζήσεις, ενώ παράλληλα γίνεται ρίψη αλατιού λόγω της αναμενόμενης πτώσης της θερμοκρασίας και του κινδύνου παγετού.
Οι μετακινήσεις στα ορεινά, ιδιαίτερα στους νομούς Ιωάννινα και Άρτα, συνιστάται να περιορίζονται, ενώ απαραίτητες θεωρούνται οι αντιολισθητικές αλυσίδες.
Ο Λούρος βρίσκεται στα όρια της υπερχείλισης, ενώ ο ποταμός Καλαμάς έχει ήδη υπερχειλίσει, προκαλώντας διακοπές στην κυκλοφορία.
Ιδιαίτερα επιβαρυμένη παραμένει η κατάσταση στα Βόρεια και Κεντρικά Τζουμέρκα, περιοχές που ακόμη δεν έχουν αποκαταστήσει πλήρως τις ζημιές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του Νοεμβρίου.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Δήμος Μετσόβου ανακοίνωσε ότι σήμερα Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2026 θα παραμείνουν κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες στις τοπικές κοινότητες Χρυσοβίτσας, Μικρού Περιστερίου, Βοτονοσίου, Ανηλίου και Μηλιάς, λόγω χιονιού και αναμενόμενου παγετού. Ανοιχτοί θα παραμείνουν οι δημοτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, με τους γονείς να αποφασίζουν με δική τους ευθύνη για τη μετακίνηση των παιδιών.
Παράλληλα, κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων, λόγω της κήρυξης της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και των δυσμενών καιρικών συνθηκών.
SPONSORED
Στους 21 οι νεκροί από τη φωτιά σε ξενοδοχείο στο Νέο Δελχί - 18 ξένοι υπήκοοι μεταξύ αυτών
14:46
Πέθανε η Κάκια Κοντοπούλου – Σίγησε μια αυθεντική μορφή της παλιάς επιθεώρησης και του σινεμά
14:38
Ρεκόρ θανάτων λόγω καύσωνα σημειώθηκε τον Μάιο στην Ισπανία
14:32
Ocean Stewards on Campus: Μια Βραδιά Αφιερωμένη στο Απέραντο Γαλάζιο
14:30