Στη Νίκαια σήμερα η πανελλαδική συνεδρίαση αγροτών: Αποφασίζουν για εκπροσώπηση και αιτήματα
Από το μπλόκο αγροτών στην παλιά Εθνική Οδό Θήβας - Λιβαδειάς
INTIME NEWSΣτη Νίκαια της Λάρισας αποφασίζουν σήμερα, μεσημέρι του Σαββάτου (10/01), στην πανελλαδική τους συνεδρίαση οι αγρότες για τα αιτήματα τους και την εκπροσώπηση τους στην συνάντηση που έχει οριστεί για την προσεχή Τρίτη με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Οι αγρότες ορίζουν σήμερα την αντιπροσωπεία που θα συμμετάσχει στον διάλογο, στον οποίο θα συζητηθούν τα 6 κυβερνητικά θέματα αλλά και το σύνολο των αγροτικών αιτημάτων.
Στην συνάντηση της Τρίτης δεν θα παρίστανται οι αγρότες των Πράσινων Φαναριών και της Κρήτης, που έχουν διαφοροποιήσει τη στάση τους.
Από πληροφορίες αλλά και δηλώσεις είναι εμφανές ότι οι αγρότες πάνε στην συνάντηση με τον πρωθυπουργό, κρατώντας μικρό καλάθι.
Ελπίζουν ωστόσο ότι έστω κι έτσι, θα υπάρξει ικανοποίηση, ώστε να επιστρέψουν στα μπλόκα και να πάρουν τις αποφάσεις. Μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, δίνουν ξανά ραντεβού στα μπλόκα.
Τι επικρατεί στα μπλόκα
Εν αναμονή της συνάντησης των αγροτών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη οι αγρότες έχουν αποσύρει τα τρακτέρ από πολλά σημεία του οδικού δικτύου.
Έχουν ανοίξει Τέμπη – Μάλγαρα – Παλαιά Εθνική Θήβας-Λιβαδειάς, όμως παραμένουν τα μπλόκα σε Νίκαια – κόμβο Θήβας και Κάστρο Βοιωτίας.
Στα Μάλγαρα παραμένουν ανοιχτά δύο ρεύματα κυκλοφορίας προς Αθήνα και τρία προς Θεσσαλονίκη.
Από το απόγευμα της Παρασκευής είναι ανοιχτή η Εθνική Οδός στο ύψος των Μαλγάρων, καθώς και στα υπόλοιπα μπλόκα της Θεσσαλονίκης, στη Χαλκηδόνα και στο Δερβένι. Ανοιχτοί είναι οι δρόμοι και στην Εγνατία Οδό στο ύψος της Σιάτιστας, όπου είχε προηγουμένως διακοπεί η κυκλοφορία.
Στην Εγνατία Οδό, τα μπλόκα άνοιξαν σταδιακά από χθες το βράδυ, όπως και στον Προμαχώνα, με το τελωνείο να λειτουργεί κανονικά.
Το τελωνείο της Νίκης άνοιξε σήμερα στις 10:00 το πρωί. Υπενθυμίζεται ότι παρέμενε κλειστό από τις 8 Ιανουαρίου, όταν οι αγρότες είχαν προχωρήσει σε αποκλεισμό της εισόδου και της εξόδου για φορτηγά, Ι.Χ. οχήματα και τουριστικά λεωφορεία από τις 11 το πρωί.
Στο Νευροκόπι Δράμας, αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν προχωρήσει από τις 8 Ιανουαρίου, στις 08:00 το πρωί, σε αποκλεισμό της διέλευσης φορτηγών και επαγγελματικών οχημάτων, με το σημείο να αναμένεται να δοθεί εκ νέου στην κυκλοφορία σήμερα στις 18:00.
Το μπλόκο έχει στηθεί σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το τελωνείο της Εξοχής, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης η κυκλοφορία των Ι.Χ. και των τουριστικών λεωφορείων διεξαγόταν μέσω παρακαμπτήριων οδών.
Στη Νίκαια στη Λάρισα, τα τρακτέρ έχουν αποχωρήσει από τις σήραγγες των Τεμπών και έχουν μετακινηθεί στην περιοχή.
Ωστόσο μεγάλος αριθμός των τρακτέρ -περίπου 1.500 με 2.000- που βρίσκονται στην Εθνική Οδό προκαλεί κυκλοφοριακά προβλήματα στο ύψος της Λάρισας, με την κίνηση να διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων δρόμων.
Στο Κάστρο Βοιωτίας, εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα στην διέλευση των οχημάτων καθώς οι αγρότες τηρούν σκληρή στάση.
Η εκπρόσωπος της αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, μίλησε στο ΕΡΤ αναφέρθηκε στο πρόβλημα στο Κάστρο Βοιωτίας όπου τα βαρέα οχήματα δεν μπορούν να ακολουθήσουν την παράκαμψη. Μίλησε πάντως για πολύ καλή συνεργασία με τους αγρότες και στη Θεσσαλία.
Όταν τελούνται αδικήματα είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώνουμε τον αρμόδιο εισαγγελέα, τόνισε, μιλώντας για δεκάδες δικογραφίες.
Για τη Νεμέα η εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε ότι «κινδύνευσαν και οι αγρότες που εισέρχονταν πεζοί στο οδικό δίκτυο. Δεν μπορούμε να εξηγήσουμε τη συγκεκριμένη ενέργεια, δίπλα στο μπλόκο».
Σέρρες: Στο «μικροσκόπιο» η εμπλοκή κι άλλων προσώπων στον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 17χρονου - Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας
11:31
CES 2026: Ρομπότ, νέες τεχνολογίες τηλεόρασης και «τριπλά» smartphones στις νέες τάσεις
11:22
Καιρός: Έρχεται έκτακτο δελτίο από ΕΜΥ για την ψυχρή εισβολή με κρύο και χιόνια - Η ανάρτηση Κολυδά
11:11
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΩΝ : Γιατί οι ταραχές στο Ιράν είναι διαφορετικές από άλλες φορές - Το διακύβευμα και ο παράγοντας «νέοι» (pics&vid)
11:00