Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι 14 συλληφθέντες για την υπόθεση διακίνησης λαθραίων τσιγάρων
Περιπολικό αστυνομίας
ΕurokinissiΕλεύθεροι, ενόψει διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης, αφέθηκαν οι 14 συλληφθέντες για την υπόθεση των δύο εγκληματικών ομάδων που διακινούσαν λαθραία τσιγάρα και καπνικά προϊόντα σε Θεσσαλονίκη και Αττική.
Η εισαγγελέας πρωτοδικών έδωσε εντολή να διεξαχθεί έρευνα ώστε να υπολογιστούν οι διαφυγόντες δασμοί και να προσδιοριστεί επακριβώς η οικονομική ζημιά για το ελληνικό Δημόσιο.
Υπό αυτές τις συνθήκες, έδωσε εντολή να αφεθούν όλοι ελεύθεροι, ενώ η ποινική τους μεταχείριση θα αποφασιστεί μετά το πέρας της προκαταρκτικής.
Τα 14 εμπλεκόμενα πρόσωπα είχαν συλληφθεί το προηγούμενο 24ωρο, μετά από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Β. Ελλάδος. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., από το σύνολο των συλληφθέντων, οι 11 φέρονται ως μέλη των δύο ομάδων και μεταξύ αυτών οι δύο αρχηγοί.
Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια, καταστήματα και αποθήκες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -μεταξύ άλλων- 10.080 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, 1.220 συσκευασίες λαθραίου καπνού (61 κιλά εν συνόλω), 1.251 λαθραία ηλεκτρονικά τσιγάρα μίας χρήσης, το χρηματικό ποσό των 44.593 ευρώ, ένα περίστροφο κι ένα κυνηγετικό όπλο άνευ αδείας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στη «φάκα» του ελληνικού FBI 2 κυκλώματα για παράνομα καπνικά προϊόντα: 11 συλλήψεις, πώς δρούσαν
Οι ΗΠΑ υπέγραψαν συμφωνία για την κατασκευή της μόνιμης πρεσβείας τους στην Ιερουσαλήμ
22:29
Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής ενστάσεων για την πλήρωση θέσεων μόνιμων εκπαιδευτικών στη ΔΥΠΑ
22:20
Στρατιωτικό ελικόπτερο των ΗΠΑ κατέπεσε στην Αραβική Θάλασσα - Ένας αγνοούμενος
22:14
Οι ΗΠΑ δεν θα ανανεώσουν τη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου με Καναδά και Μεξικό
22:12