Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης οκτώ ορειβατών στον Ταΰγετο - Τέσσερις τραυματίες
Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης οκτώ ορειβατών που εγκλωβίστηκαν στην κορυφή του Προφήτη Ηλία στον Ταΰγετο την Κυριακή (18/1).
Οι ορειβάτες που βρίσκονται στην κορυφή Προφήτη Ηλία σε μεγάλο υψόμετρο, επικοινώνησαν το μεσημέρι με την Πυροσβεστική ενημερώνοντας πως αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα.
Οκτώ ορειβάτες συνολικά, ανέφεραν ότι ανάμεσα τους υπάρχουν τραυματίες.
Συγκεκριμένα ο επικεφαλής της ομάδας ενημέρωσε τις πυροσβεστικές δυνάμεις, ότι τέσσερα μέλη τους έχουν τραυματιστεί και χρήζουν αεροδιακομιδής. Για το λόγο αυτό έχει κινητοποιηθεί ήδη ελικόπτερο του ΕΚΣΕΔ το οποίο, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική θα προσεγγίσει σε ασφαλές σημείο.
Οι ορειβάτες μετακινούνται σε προσβάσιμο σημείο για να τους προσεγγίσει η Πυροσβεστική. Συνολικά 41 πυροσβέστες κινούνται προς το σημείο από την 1η και την 6η ΕΜΑΚ και την 9η ΕΜΟΔΕ. Συνδράμει και drone, ενώ θα κινηθεί στο σημείο ελικόπτερο για τις έρευνες.
Πόσο κοντά είμαστε σε μια νέα ενεργειακή κρίση - Το CNN Greece εξηγεί
09:51
Άγνωστοι έριξαν επτά αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ σε προαύλιο σχολείου στη Θεσσαλονίκη
09:48
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ CNN GREECE: Ο Ντίνος Ψυχογιός σκηνοθετεί Χένρικ Ίψεν : «Η ευθύνη δεν είναι βάρος, είναι επιλογή»
09:45
Emirates: Αναστέλλονται όλες οι πτήσεις από Ντουμπάι
09:31