ΕΛΛΑΔΑ

Βιολάντα: Διαδήλωση και 24ωρη απεργία κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων για την τραγωδία

Βιολάντα: Διαδήλωση και 24ωρη απεργία κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων για την τραγωδία

Ολοκληρωτική καταστροφή στη μονάδα παραγωγής του εργοστασίου στα Τρίκαλα

INTIME NEWS

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλεί το απόγευμα της Δευτέρας (26/1) το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων μετά την έκρηξη στο εργοστάσιο μπισκοτοποιίας Βιολάντα, που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις εργάτριες, ενώ παράλληλα κήρυξε 24ωρη απεργία για την Τρίτη (27/1).

«Δυστυχώς οι μόνιμες παρεμβάσεις μας όλο το προηγούμενο διάστημα για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς δεν εισακούονται» αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο.

«Όλοι οι εργάτες, όλος ο λαός να συμμετέχει στην απεργία και στις συγκεντρώσεις με απαίτηση να διερευνηθούν πλήρως τα αίτια του εγκλήματος να αποδοθούν ευθύνες και να δοθεί το μήνυμα σε εργοδοσία και κυβέρνηση ότι πρέπει να παίρνονται όλα τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων» τονίζει.

«Να μην αντιμετωπίζονται ως αναλώσιμοι αλλά ως άνθρωποι και εργαζόμενοι με δικαιώματα με πρώτο αυτό "Να γυρίζουν στο σπίτι τους ζωντανοί και ακέραιοι"» καταλήγει.