ΕΛΛΑΔΑ

Αναχώρησε με 65 λεπτά καθυστέρηση το IC 57 - Επανήλθε η ηλεκτροδότηση μετά την πυρκαγιά στη Σίνδο

Αναχώρησε με 65 λεπτά καθυστέρηση το IC 57 - Επανήλθε η ηλεκτροδότηση μετά την πυρκαγιά στη Σίνδο
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI

Με καθυστέρηση 65 λεπτών αναχώρησε τελικά η αμαξοστοιχία IC 57 (Θεσσαλονίκη - Αθήνα), σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της Hellenic Train, μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Κυριακής (1/2) σε υποσταθμό ηλεκτροδότησης κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, λόγω της συνεχιζόμενης διακοπής της ηλεκτροδότησης στο τμήμα Σίνδος – Θεσσαλονίκη, οι 94 επιβάτες της αμαξοστοιχίας 1598 (Λάρισα – Θεσσαλονίκη) και οι 71 επιβάτες της αμαξοστοιχίας 1734 (Έδεσσα - Θεσσαλονίκη) μεταφέρθηκαν στον τελικό τους προορισμό με λεωφορεία της Hellenic Train.

Η πυρκαγιά στον υποσταθμό είχε ως αποτέλεσμα την παροδική διακοπή της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας, κατόπιν εντολής του διαχειριστή της υποδομής, ΟΣΕ - Σιδηρόδρομοι Ελλάδος.

Κατά τη διάρκεια της διακοπής, οι δύο προαναφερθείσες αμαξοστοιχίες παρέμειναν στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Σίνδου, ενώ η IC 57, με 265 επιβάτες, αναχώρησε με καθυστέρηση από τον Σταθμό Θεσσαλονίκης.

«Καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμονής, το προσωπικό της Hellenic Train βρισκόταν δίπλα στους επιβάτες, παρέχοντας συνεχή ενημέρωση», υπογράμμισε η εταιρεία, σημειώνοντας ότι βρίσκεται σε συνεργασία με τον Διαχειριστή Υποδομής και τις αρμόδιες αρχές για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στις 18:45, κατόπιν ενημέρωσης του Διαχειριστή Υποδομής αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση καθώς και η σιδηροδρομική κυκλοφορία στο τμήμα Θεσσαλονίκη – Σίνδος – Θεσσαλονίκη.

Τα δρομολόγια του Προαστιακού Θεσσαλονίκης θα ομαλοποιηθούν σταδιακά.