Σε εξέλιξη απάτη με sms για πληρωμή «μαϊμού» προστίμου για υπέρβαση ταχύτητα
Σε εξέλιξη είναι, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, νέα απάτη όπου επιτήδειοι στέλνουν SMS σε κινητά πολιτών, που περιέχουν ψευδείς ειδοποιήσεις περί δήθεν επιβολής «ποινής» ή «προστίμου» για υπέρβαση ορίου ταχύτητας.
Στο συγκεκριμένο μήνυμα περιλαμβάνεται σύνδεσμος (link) για άμεση πληρωμή μικρού χρηματικού ποσού, με αναφορές σε ανύπαρκτες διαδικασίες και πλατφόρμες πληρωμών.
Μάλιστα, όπως επισημαίνεται από την Αστυνομία, το μήνυμα περιέχει πλήθος ορθογραφικών, συντακτικών και νοηματικών λαθών, γεγονός που επιβεβαιώνει τον απατηλό του χαρακτήρα.
Η Αστυνομία καλεί του πολίτες:
- να μην ανταποκρίνονται στο μήνυμα,
- να μην πατούν τον σύνδεσμο,
- να μην καταχωρούν προσωπικά ή τραπεζικά στοιχεία,
- να το αγνοούν και να το διαγράφουν.
Υπενθυμίζεται ότι παρόμοιες πρακτικές αποσκοπούν στην υποκλοπή χρημάτων ή προσωπικών δεδομένων (phishing).
Τέλος, στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι σε περίπτωση που κάποιος πολίτης έχει ήδη ακολουθήσει τον σύνδεσμο ή έχει καταχωρίσει στοιχεία, συνιστάται η άμεση επικοινωνία με την τράπεζά του και η ενημέρωση των αρμόδιων αστυνομικών Αρχών.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΛΑΣ: Πάνω από 400 τροχαία τον Ιανουάριο στην Αττική - Έξι νεκροί και 480 τραυματίες
ΕΛΑΣ: Τεχνική βλάβη στο «100» - «Δεν στερήθηκαν οι πολίτες τη συνδρομή της Αστυνομίας»
Παρατείνονται τα προληπτικά μέτρα στην Κρήτη για την ευλογιά των αιγοπροβάτων
09:13
Το νέο Zeekr 7GT είναι ένα high tech και πολυτελές shooting brake
09:12
WSJ: Αμερικανικά μαχητικά ξεκινούν τη μάχη για την απελευθέρωση των Στενών του Ορμούζ
09:11
Αποδοκιμάστηκε σε ισλαμικό τέμενος ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας για τη στάση του έναντι του Ισραήλ
09:09