Αφρικανική σκόνη «σκεπάζει» τη χώρα - Οι περιοχές που θα επηρεαστούν
Αφρικανική σκόνη πάνω απο την Αθήνα
ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΥΤΡΑ/TOKLIK.GR/EUROKINISSIΣε «κλοιό» αφρικανικής σκόνης θα βρίσκεται η χώρα το Σαββατοκύριακο, με την Αττική να βρίσκεται στο επίκεντρο του φαινομένου.
Οι συγκεντρώσεις της σκόνης που «ταξιδεύει» από την έρημο της Σαχάρας θα αυξηθούν σταδιακά από το απόγευμα του Σαββάτου (14/2) αρχικά στα δυτικά και νότια, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.

Το φαινόμενο αναμένεται να κορυφωθεί κατά τη διάρκεια της Κυριακής 15/02 από το μεσημέρι και μετά και θα αφορά το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Οι υψηλότερες συγκεντρώσεις αναμένονται στη Νότια Ελλάδα με έμφαση στην Κρήτη, στην Πελοπόννησο και στο Νότιο Αιγαίο.

Σημειώνεται ότι σημαντικά αυξημένες συγκεντρώσεις αναμένονται έως και σε τμήματα της Βόρειας Ελλάδας και των Νότιων Βαλκανίων.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Καιρός: Καταιγίδες σε Ιόνιο, Ήπειρο και Μακεδονία - Λασποβροχές λόγω αφρικανικής σκόνης
SPONSORED
Στις καλένδες το σχέδιο για την από κοινού κατασκευή μαχητικού αεροσκάφους από Γαλλία - Γερμανία
11:48
Αυτές είναι οι πόλεις με το καλύτερο φαγητό στον κόσμο για το 2026 - Μία ελληνική στην πρώτη 10άδα
11:38
Χρυσοχοΐδης: Ανησυχία για πιθανή αλλαγή στρατηγικής της Χαμάς – Ψάχνουμε ποιοι ανέθεσαν την αποστολή
11:34
Χαρδαλιάς για δύο νέες παιδικές χαρές στη Ν. Σμύρνη: «Δημιουργούμε ασφαλείς χώρους ψυχαγωγίας»
11:28