Καισαριανή: Βανδαλισμός στο Μνημείο των 200 εκτελεσθέντων - Μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών
Φωτογραφία από τους βανδαλισμούς στο μνημείο
Δήμος ΚαισαριανήςΛίγες ώρες μετά τη δημοσίευση ιστορικών φωτογραφιών που αναδεικνύουν την ηρωική στάση των 200 κομμουνιστών, οι οποίοι παρέμειναν όρθιοι στο εκτελεστικό απόσπασμα, προκλήθηκαν υλικές φθορές στο μνημείο της Καισαριανής.
Η Δημοτική Αρχή Καισαριανής καταδίκασε τις φθορές που έγιναν από αγνώστους στη μαρμάρινη πλάκα που αναφέρει την εκτέλεση την Πρωτομαγιά του 1944.
Μάλιστα, σε ανακοίνωσή της, η Δημοτική Αρχή τόνισε ότι «η ιστορική μνήμη δε σβήνει όσο κι αν ενοχλεί κάποιους» και δεσμεύτηκε για την πλήρη αποκατάσταση των φθορών.
Η ανακοίνωση του Δήμου Καισαριανής:
Η Δημοτική Αρχή καταδικάζει τις υλικές φθορές που προκλήθηκαν στο Μνημείο των 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή, στη μοναδική μαρμάρινη πλάκα που ανέφερε το γεγονός της εκτέλεσης την Πρωτομαγιά του 1944.
Η κίνηση αυτή έγινε λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση των ιστορικών φωτογραφιών που έχουν προκαλέσει ρίγος συγκίνησης για την ηρωική παλικαρίσια στάση των 200 κομμουνιστών ηρώων οι οποίοι στάθηκαν όρθιοι στο εκτελεστικό απόσπασμα.
Η ιστορική μνήμη δε σβήνει όσο κι αν ενοχλεί κάποιους! Η Δημοτική Αρχή θα προβεί στην αποκατάσταση των φθορών και θα πρωτοστατήσει με όλες της τις δυνάμεις στην ανάδειξη και αναβάθμιση του ιστορικού αυτού τόπου, κόντρα σε όλους όσους εμποδίζουν την απόδοση της ιστορικής μνήμης.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τσίπρας: Να αγοράσει η Βουλή τις φωτογραφίες εκτελεσθέντων στην Καισαριανή που δημοπρατούνται
ΚΚΕ για φωτογραφίες εκτελεσθέντων στην Καισαριανή: Ευθύνη του κράτους να αποδοθούν εκεί που ανήκουν
Το αμερικανικό ρεσάλτο σε πετρελαιοφόρο που διέφυγε από τον αποκλεισμό στην Καραϊβική
23:58
Ρούμπιο: Δεν θέλουμε μια Ευρώπη εξαρτώμενη και υποταγμένη στις ΗΠΑ
23:49
Σάρωσαν την Κρήτη θυελλώδεις νοτιάδες που έτρεχαν με 120 χλμ/ώρα - Δέντρα καταπλάκωσαν αυτοκίνητα (pics&vid)
23:38
Νάξος: Κατέρρευσε τμήμα του δρόμου στον Άγιο Προκόπιο - Εκτεταμένες οι ζημιές (vid & pics)
23:27