ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός τριημέρου: Βροχές, χαμηλή θερμοκρασία και χιόνια στα ορεινά

Καιρός τριημέρου: Βροχές, χαμηλή θερμοκρασία και χιόνια στα ορεινά
Bruno Vincent/Getty Images/Ideal Image

Κύμα κακοκαιρίας θα σαρώσει τη χώρα από το βράδυ της Πέμπτης 27 Οκτωβρίου με καταιγίδες, πτώση της θερμοκρασίας ακόμη και κατά 7 βαθμούς κελσίου ενώ ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου θα πέσουν τα πρώτα χιόνια στα κεντρικά και τα βόρεια ορεινά.

Ειδικότερα, οι εκδρομείς του τριημέρου της 28ης Οκτωβρίου θα ταξιδέψουν κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες καθώς ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της Πέμπτης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, από το βράδυ της επομένης θα πέσει η θερμοκρασία 5 - 7 βαθμούς κελσίου, θα εκδηλωθούν κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, στη Στερεά (κυρίως στα δυτικά), την Πελοπόννησο (κυρίως τα Δυτικά και βόρεια). Πρόσκαιρες βροχές πιθανώς να εκδηλωθούν την Παρασκευή στην Ήπειρο και τη Θεσσαλία.

Επίσης, προβλέπεται να εκδηλωθούν ενισχυμένοι ανατολικοί βορειοανατολικοί άνεμοι 6 με 8 και πιθανόν πρόσκαιρα 9 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία από την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016.

Ο καιρός την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου

1A

Αναμένεται να εκδηλωθούν καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ στα πελάγη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση από τα βόρεια.

Αττική
Νεφώσεις με παροδικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μεγίστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Η πρόβλεψη για τους ανέμους την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου στις 09.00. Πηγή: Σύστημα Ποσειδών

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 16 βαθμούς κελσίου.



Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αναμένεται να εκδηλωθούν. Στην κεντρική Μακεδονία θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 και από το απόγευμα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν και από το μεσημέρι καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ ενισχυόμενοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

poseidon vroxi

Η πρόβλεψη για τη βροχόπτωση την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου στις 15.00. Πηγή: Σύστημα Ποσειδών

nafokalipsi pempti

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα στα δυτικά τμήματα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Η πρόβλεψη για τη νεφοκάλυψη την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου στις 18.00. Πηγή: Σύστημα Ποσειδών

Κυκλάδες, Κρήτη
Λίγες νεφώσεις αναμένονται παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνεουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία στα βόρεια 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου

paraskevi1

Πηγή: ΕΜΥ

anemos paraskevi
xionia paraskevi
nafokalipsi paraskevi copy

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και την ανατολική νησιωτική χωρά θα εκδηλωθούν παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών.
Η πρόβλεψη για τους ανέμους την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου στις 12.00. Πηγή: Σύστημα Ποσειδών

Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Η πρόβλεψη για τη χιονόπτωση την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου στις 18.00. Πηγή: Σύστημα Ποσειδών

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στο Ιόνιο, κυρίως τη δυτική τη Στερεά και την Πελοπόννησο (κυρίως τη δυτική και βόρεια) και πιθανόν πρόσκαιρα στην Ήπειρο και τη Θεσσαλία. Βαθμιαία βελτίωση θα σημειωθεί στα βόρεια.
Η πρόβλεψη για τη νεφοκάλυψη την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου στις 18.00. Πηγή: Σύστημα Ποσειδών


Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη 7, τοπικά 8 και πιθανόν πρόσκαιρα στα νότια 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση.

Σάββατο 29 Οκτωβρίου

savato vroxoptosi oo


Στα βόρεια ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένεται να εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και την Κρήτη. Ο καιρός θα σημειώσει βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 και στα νότια 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Κυριακή 30 Οκτωβρίου

nefokalipsi kiriaki

Εμφανώς βελτιωμένος ο καιρός την Κυριακή. Η πρόβλεψη για τους ανέμους την Κυριακή 30 Οκτωβρίου στις 12.00. Πηγή: Σύστημα Ποσειδών

Στα νοτιοδυτικά θα σημειωθούν παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο βορειοδυτικοί 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ