ΕΛΛΑΔΑ

ΣτΕ: Θρίλερ στην Πανεπιστημίου (vid)

ΣτΕ: Θρίλερ στην Πανεπιστημίου (vid)
Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Εν μέσω διαρροών και εκτιμήσεων για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφορικά με το θέμα των τηλεοπτικών αδειών συνεχίζεται η πέμπτη κατά σειρά, διάσκεψη των Ανώτατων Δικαστών.

Κατά τη σημερινή διάσκεψη αναμένεται να τεθεί το θέμα της συνταγματικότητας του νόμου Παππά με τον οποίον μεταφέρθηκαν οι αρμοδιότητες του ΕΣΡ στον υπουργό Επικρατείας.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει από την οδό Πανεπιστημίου η Ειρήνη Ανδρουλάκη η πλειοψηφία των δικαστών τείνει στην άποψη ότι ο νόμος Παππά είναι αντισυνταγματικός και ότι το ΕΣΡ θα έπρεπε να έχει αποφασίσει για τις διαδικασίες του διαγωνισμού.

Οι δικαστές φαίνεται ότι έχουν χωριστεί σε δύο ομάδες. Η μία ομάδα υποστηρίζει ότι θα πρέπει σήμερα να βγει μία ξεκάθαρη απόφαση. Η άλλη ομάδα, που πιθανότατα είναι η πλειοψηφία, είναι υπέρ μίας πιο συμβιβαστικής λύσης, δηλαδή να κριθεί ο νόμος Παππά αντισυνταγματικός αλλά να δίνεται και ένα περιθώριο ώστε να συγκροτηθεί το ΕΣΡ και να ξεκινήσει τις διαδικασίες.

Νωρίτερα, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο το Συμβούλιο της Επικρατείας να μην εκδώσει σήμερα οριστική απόφαση, αλλά να εκδώσει προδικαστική απόφαση με την οποία θα δίνει χρόνο στην Πολιτεία, προκειμένου να συγκροτηθεί το ΕΣΡ και στη συνέχεια να επανέλθει η Ολομέλεια, μετά το διάστημα αυτό, υπό άλλη σύνθεση, για να κρίνει οριστικά το ζήτημα των προσφυγών των τηλεοπτικών καναλιών.

Δεν είναι βέβαιο ότι η σημερινή διάσκεψη θα είναι και η τελευταία για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, ενώ όλα τα ενδεχόμενα ως προς την κρίση των δικαστών παραμένουν ανοιχτά μέχρι αυτή την ώρα.

Στο Μαξίμου ο Τσίπρας εν αναμονή της απόφασης

Στο Μέγαρο Μαξίμου, μαζί με τους στενούς του συνεργάτες, βρίσκεται ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας αναμένοντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Μαξίμου επικρατεί ψυχραιμία καθώς, όπως λένε κυβερνητικοί παράγοντες, δεν είναι η πρώτη φορά που κρίνεται από το ΣτΕ αν ένας νόμος είναι αντισυνταγματικός ή όχι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ