Εντοπίστηκαν οι δύο ορειβάτες στον Παρνασσό - Σε εξέλιξη η μεταφορά τους σε ασφαλές σημείο
Φωτογραφία από τον Παρνασσό
Orestis Seferoglou / SOOCΤους δύο ορειβάτες που αποπροσανατολίστηκαν και χάθηκαν στον Παρνασσό κατάφεραν να εντοπίσουν οι δυνάμεις διάσωσης που επιχειρούσαν στην περιοχή για την ασφαλή απομάκρυνσή τους.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση μεταφοράς τους από την περιοχή του Γεροντόβραχου, όπου χάθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης (19/2).
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι δύο ορειβάτες είναι καλά στην υγεία τους και ενημέρωσαν οι ίδιοι τις Αρχές νωρίτερα, δηλώνοντας πως επικρατούσε πυκνή ομίχλη και δεν μπορούσαν να βρουν τον δρόμο της επιστροφής προς την Αράχωβα.
Στον εντοπισμό και απομάκρυνσή τους συνέδραμαν δυνάμεις της 7ης και της 8ης ΕΜΑΚ, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιβαδειάς, με συνολικά 13 άτομα, καθώς και τρεις εθελοντικές οργανώσεις με 16 άτομα, όπως μεταδίδει το lamiareport.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σε ανοικτή επικοινωνία με τους δύο ορειβάτες στον Παρνασσό οι Αρχές - Δυσχερείς οι συνθήκες
Θεσσαλονίκη: Συναγερμός για 20χρονο που πετάει αντικείμενα από τρίτο όροφο - Αναφορές ότι απειλεi να πέσει (vid)
14:34
Μελάνια Τραμπ και βασίλισσα Καμίλα σε μια βραδιά υψηλής αισθητικής στον Λευκό Οίκο (pics)
14:32
Προθεσμία να απολογηθεί αύριο για τους πυροβολισμούς πήρε ο 89χρονος - Δίωξη για τρία κακουργήματα (vids)
14:30
Παυλίδου (NN Hellas): Η ασφάλιση έχει αποκτήσει νέο ρόλο - Γίνεται συνοδοιπόρος και σύμβουλος
14:30