ΕΛΛΑΔΑ

Τηλεοπτικές άδειες: Όποιος διαγωνισμός, θα πρέπει να γίνει από το ΕΣΡ, λέει ο Λ. Κρέτσος

Τηλεοπτικές άδειες: Όποιος διαγωνισμός, θα πρέπει να γίνει από το ΕΣΡ, λέει ο Λ. Κρέτσος
EUROKINISSI/ ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

«Εφεξής, όποιος διαγωνισμός, όποτε και αν γίνει θα πρέπει να γίνει από το ΕΣΡ», τόνισε ο γ. γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, επισημαίνοντας παράλληλα πως «η ιστορία δεν γυρίζει πίσω. Προχωράμε κανονικά και είμαστε υποχρεωμένοι να συμμορφωθούμε με την απόφαση του ΣτΕ».

Σε σχέση με τη νέα νομοθετική ρύθμιση που θα φέρει η κυβέρνηση, ο κ. Κρέτσος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο 104,9 FM, επισήμανε πως όποιος θέλει να εκπέμπει θα πληρώσει.

«Αυτή τη στιγμή, το ΣτΕ αποφάσισε να γυρίσουμε στο σημείο που ήμασταν πριν, δηλαδή σε μία κατάσταση ανομίας που το ίδιο το ΣτΕ και η έννομη τάξη είχε καταδικάσει στο παρελθόν. Αυτό για εμάς είναι casus belli, εμείς δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε, οπότε έρχεται μία νέα νομοθετική ρύθμιση, που αφορά την προσωρινή λειτουργία (των καναλιών). Το τζάμπα θα πεθάνει. Όποιος θέλει να εκπέμπει θα πληρώσει ένα αντίτυπο και θα περάσει ξανά τη βάσανο της κατάθεσης δικαιολογητικών που αφορούν μία σειρά από προϋποθέσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εξέφρασε την ελπίδα πως θα συγκροτηθεί πολύ σύντομα το ΕΣΡ και θα διενεργηθεί και ο διαγωνισμός και σημείωσε: «Το γεγονός ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα δεν μπορούσε να γίνει αυτό (η συγκρότηση του ΕΣΡ) συνιστά αποτυχία του πολιτικού συστήματος και αποδεικνύεται χθες και με τους πανηγυρισμούς και με τις δηλώσεις περί εκλογών και περί παραιτήσεων ότι όλος αυτός ο σχεδιασμός βασίζεται σε ένα σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης. Στη ΝΔ αξίζει δικαιωματικά ο τίτλος ότι είναι το κόμμα που υπερασπίζεται με νύχια και με δόντια τη διαπλοκή».

«Ο δικός μας ο διαγωνισμός είχε στόχο να αντιμετωπίσει μία πραγματική κατάσταση των τελευταίων 27 ετών, η οποία ήταν μια κατάσταση ανομίας, μια κατάσταση που αναγνώριζε ατομικό δικαίωμα σε μία μικρή ομάδα επιχειρηματιών να νέμονται τις δημόσιες ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες», κατέληξε.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ