Ζάκυνθος: Σε αναστολή η παιδίατρος - Τι αναφέρει το νοσοκομείο για το βρέφος με μηνιγγίτιδα
Φωτογραφία αρχείου
POOL/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ/EUROKINISSIΣε αναστολή άσκησης των καθηκόντων της τίθεται η παιδίατρος που κάλυπτε την εφημερία στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, μέχρι την ολοκλήρωση Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (Ε.Δ.Ε.) που διέταξε η 6η Υγειονομική Περιφέρεια (6η ΥΠΕ), για να διερευνηθούν δημοσιεύματα που αναφέρουν την απουσία της κατά την εφημερία και την προσκόμιση αναρρωτικής άδειας.
Σύμφωνα με το νοσοκομείο, το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2026 και περί ώρα 16:11, προσήλθε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών βρέφος ηλικίας πέντε μηνών με εμπύρετο, το οποίο εισήχθη στην παιδιατρική κλινική. Το βρέφος αξιολογήθηκε από την εφημερεύουσα καρδιολόγο επιμελήτρια Α’, την αγροτική ιατρό και ιδιώτες παιδιάτρους που προσφέρθηκαν αυτοβούλως.
Λόγω της κλινικής εικόνας του, κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του στο ΠΓΝ Πατρών «Παναγία η Βοήθεια», όπου νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή και το βρέφος έχει διαφύγει τον κίνδυνο.
Η διοίκηση του νοσοκομείου τονίζει ότι η διαδικασία της Ε.Δ.Ε. έχει ως στόχο τη διερεύνηση όλων των διαλαμβανομένων.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Γεωργιάδης για παιδίατρο στη Ζάκυνθο: Έχουμε διατάξει ΕΔΕ, τέτοια συμπεριφορά δεν θα γίνεται ανεκτή
Στους δρόμους τα ταξί στην περιφέρεια - Μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου η απεργία στην Αττική
10:27
ΥΠΕΞ του Ομάν: Ο πόλεμος με το Ιράν το «σοβαρότερο λάθος» της κυβέρνησης Τραμπ
10:24
Νέα BMW i3: Η Σειρά 3 αλλάζει εποχή και γίνεται ηλεκτρική
10:15
Η ώρα των επιτοκίων: Τι θα αποφασίσει η ΕΚΤ - Το «παράδειγμα» της Fed
10:14