Ένοχοι οι τέσσερις κατηγορούμενοι για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών - Οι ποινές
Ένοχοι κρίθηκαν με απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών και οι τέσσερις κατηγορούμενοι στην υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων μέσω του παράνομου λογισμικού predator.
Το δικαστήριο επέβαλε κατά συγχώνευση ποινή φυλάκισης 126 ετών και 8 μηνών (έκτιτεα τα 8 έτη) στους 4 κατηγορουμένους και δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.
«Λαμβάνοντας υπόψη τον χαρακτήρα των πράξεων θα προτείνω ολική έκτιση της ποινής» πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας. Το δικαστήριο διέταξε την ολική έκτιση της ποινής, αλλά με αναστολή μέχρι την εκδίκασή της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.
Οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν για επέμβαση σε σύστημα αρχειοθέτησης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παραβίαση του απορρήτου τηλεφωνικής επικοινωνίας και προφορικών συνομιλιών, καθώς και για παράνομη πρόσβαση σε συστήματα πληροφοριών ή δεδομένα. Οι πράξεις αυτές τελέστηκαν από κοινού, κατ’ εξακολούθηση, σε τετελεσμένη μορφή αλλά και σε απόπειρα.
Ο πρόεδρος του Β’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου, Νίκος Ασκιανάκης, ανέφερε ότι αποδείχθηκε πως οι κατηγορούμενοι, κατόπιν συναπόφασης και σε συνεργασία με άλλα πρόσωπα, ενήργησαν με κοινό δόλο. Απέκτησαν παράνομα πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα και ιδιωτικές επικοινωνίες. Διευκρίνισε ότι η πλήρης ανάπτυξη του σκεπτικού θα περιλαμβάνεται στην αναλυτική απόφαση.
Στο πλευρό του Ιράν οι Χούθι της Υεμένης - «Θα εμπλακούμε στον πόλεμο αν υπάρξει κλιμάκωση»
14:22
«Είναι cool να είσαι Eco-School»: Έρχεται το μαθητικό φεστιβάλ οικολογικών σχολείων
14:17
Συναγερμός για εξαφάνιση 17χρονης από την Φυλή - Πιθανόν σε κίνδυνο η ζωή της
14:15
Τραγωδία στη Χαβάη: Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες σε συντριβή ελικοπτέρου (vid)
14:10