ΕΛΛΑΔΑ

Ένωση Διοικητικών Δικαστών: Οι απαξιωτικές κριτικές δεν είναι θεσμικά ανεκτές

Ένωση Διοικητικών Δικαστών: Οι απαξιωτικές κριτικές δεν είναι θεσμικά ανεκτές
EUROKINISSI

«Η αμφισβήτηση του θεσμικού ρόλου της Δικαιοσύνης, με απαξιωτικές κριτικές από εκπροσώπους της πολιτικής εξουσίας δεν είναι ούτε συνταγματικά προβλεπόμενες ούτε θεσμικά ανεκτές» αναφέρει σε ανακοίνωση η Ένωση Διοικητικών Δικαστών σχολιάζοντας όλα όσα ειπώθηκαν μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες και τον νόμο Παππά.

«Η αρχή της διάκρισης των λειτουργιών, οργανικό στοιχείο κάθε δημοκρατικού πολιτεύματος, προβλέπεται και κατοχυρώνεται και από το Σύνταγμα της χώρας μας» τονίζει η Ένωση Διοικητικών Δικαστών και συνεχίζει:

Σύμφωνα με την αρχή αυτή η νομοθετική πρωτοβουλία ανήκει αναμφισβήτητα στην εκλεγμένη κυβέρνηση. Συνέχεται όμως κατ΄ανάγκην, και σύμφωνα με την ως άνω αρχή, με τον συνταγματικό έλεγχο που είναι αρμοδιότητα της Δικαστικής Λειτουργίας.

«Η αμφισβήτηση του θεσμικού ρόλου της Δικαιοσύνης με αφορμή και την απόφασή του Συμβουλίου της Επικρατείας, με απαξιωτικές κριτικές από εκπροσώπους της πολιτικής εξουσίας δεν συνάδουν με την συνταγματική τάξη και τις αρχές, στις οποίες στηρίζεται το Κράτος δικαίου και δεν είναι ούτε συνταγματικά προβλεπόμενες ούτε θεσμικά ανεκτές» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ