ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στην Κέρκυρα

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στην Κέρκυρα
Άποψη του λιμανιού της Ερεικούσας, ένα από τα Διαπόντια Νησιά, που απέχει περί τα 7 ναυτικά μίλια από την Κέρκυρα, όπως το αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός τη Δευτέρα 4 Αυγούστου 2008 EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 23:15 στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Κέρκυρα και την Αλβανία, πολύ κοντά στη νήσο Ερεικούσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC), το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 20 χλμ. βορείως του Αγίου Γεωργίου Κέρκυρας και 37 χλμ. βορειοδυτικά της πόλης της Κέρκυρας.

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10 χλμ. και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Κέρκυρα και ιδιαίτερα στο βόρειο τμήμα της νήσου.

Στη δική του μέτρηση για τον συγκεκριμένο σεισμό, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο κατέγραψε δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σεισμός Ερεικούσα 2016 10 29 Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Κεντρική Σελίδα Institute of Geodynamics

Χάρτης όπου απεικονίζεται το στίγμα σεισμού βορείως της Κέρκυρας, όπως δόθηκε από το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου, το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016 - Πηγή: Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / gein.noa.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ