ΕΦΕΤ: Ανακαλείται φυστίκι αράπικο λόγω παρουσίας αφλατοξινών
Λογότυπο ΕΦΕΤ
ΕΦΕΤΣε δειγματοληψία του τροφίμου εμπορικής ονομασίας «Φυστίκι αράπικο ψημένο αλατισμένο από την Πελοπόννησο-η Αλφαβήτα κοντά στην ελληνική γη» των 250 γρ. με ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: 26/02/2027 και αριθμό παρτίδας L260226 προέβη ο ΕΦΕΤ.
Το προϊόν, εξετάστηκε από την Χημική Υπηρεσία Πειραιά της Γενικής Διεύθυνσης Γενικού Χημείου του Κράτους, της ΑΑΔΕ, όπου διαπιστώθηκε ότι περιέχει αφλατοξίνη Β1 και σύνολο αφλατοξινών σε συγκεντρώσεις ψηλότερες από την προβλεπόμενες μέγιστες αποδεκτές συγκεντρώσεις και χαρακτηρίστηκε ως μη ασφαλές και επιβλαβές για την υγεία.
Το προϊόν επεξεργάζεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα για την ΑΛΦΑ-ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΕ», από την επιχείρηση «ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΑΕ», (ΞΗΡΟΚΑΡΠ), 4ο χλμ Αμφιλοχίας-Αγρινίου.
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεσα ανάκληση του προϊόντος από την αγορά, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΦΕΤ: Τι πρέπει να προσέξετε στην κατανάλωση τροφίμων την Σαρακοστή
ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται γλυκίσματα που περιέχουν μουσκιμόλη - Mη ασφαλή για κατανάλωση
SPONSORED
«Ψήνεται» η Δυτική Ευρώπη: Νεκροί και κόκκινος συναγερμός για καύσωνα σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις
12:30
Χαρδαλιάς από Ρόδο: Τα έργα στην Αττική παράδειγμα για το τι μπορούν να πετύχουν οι Περιφέρειες
12:19
Επιχείρηση «Θερισμός»: Πώς το ελληνικό FBI αποκάλυψε το έγκλημα στις επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ
12:08
Ηλεκτρική ενέργεια: Τριπλάσιο πλεόνασμα στο εμπορικό ισοζύγιο, συγκρατημένη αισιοδοξία για τις τιμές
11:58