Αιγαίο: Τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο
Τουρκικό F-16
AP Photo/Andreea AlexandruΗ προκλητικότητα της Τουρκίας, επί των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, στο Αιγαίο, επανήλθε την Πέμπτη (26/3), καθώς τουρκικά αεροσκάφη, παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο.
Συγκεκριμένα, δύο ζεύγη τουρκικών F-16, ένα κατασκοπευτικό CN-235 και δύο drones, προέβησαν συνολικά σε εννέα παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, σε ολόκληρο το Αιγαίο.
Δύο παραβιάσεις, έγιναν από τους σχηματισμούς των μαχητικών αεροσκαφών και 7 από το κατασκοπευτικό στο Βορειοανατολικό, το Κεντρικό και το Νοτιοανατολικό Αιγαίο.
Επίσης καταγράφηκαν έξι παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας: 2 από τους σχηματισμούς των μαχητικών αεροσκαφών, 3 από τα drones και 1 από το CN-235.
Τα τουρκικά μαχητικά δεν ήταν οπλισμένα, ενώ δεν αναφέρθηκαν εμπλοκές με τα ελληνικά αεροσκάφη επιφυλακής.
Όπως επισημαίνεται από το ΓΕΕΘΑ, το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών αναγνωρίστηκε και αναχαιτίστηκε από τα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά την πάγια πρακτική της Πολεμικής Αεροπορίας.
Αύξηση προστίμων και κοινωφελής εργασία: Αυστηρές ποινές για τους παραβάτες των ΜΜΜ
05:00
«Κινούμαι Ηλεκτρικά»: Στα 66 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός – Ποια η προθεσμία των αιτήσεων
04:00
Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για την 11η Συμπληρωματική Πρόσκληση του Μητρώου Εκπαιδευτικών της ΔΥΠΑ
03:00
«Αντίστροφη μέτρηση» για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία - Πότε είναι οι επόμενες αργίες
02:00