Αναβλήθηκε για τον Οκτώβριο η δίκη του «Φραπέ» για απείθεια
Για τις 29 Οκτωβρίου 2026 αναβλήθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, η εκδίκαση της υπόθεσης του αγροτοσυνδικαλιστή Γιώργου Ξυλούρη, γνωστού ως «Φραπές», ο οποίος κατηγορείται για απείθεια.
Η κατηγορία συνδέεται με τη στάση που τήρησε απέναντι σε εξεταστική επιτροπή της Βουλής.
Η ποινική δίωξη ασκήθηκε μετά από προκαταρκτική έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και αφορά στην πρώτη κλήση του να καταθέσει ενώπιον της επιτροπής.
Επικαλέστηκε το δικαίωμα της σιωπής
Ο ίδιος δεν εμφανίστηκε αυτοπροσώπως, επιλέγοντας να αποστείλει υπόμνημα στο οποίο επικαλέστηκε το δικαίωμα της σιωπής, χωρίς να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που του είχαν τεθεί.
Η στάση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις στο εσωτερικό της επιτροπής, με μέλη της να θέτουν ζήτημα κατά πόσο ο μάρτυρας μπορούσε να αποφύγει την αυτοπρόσωπη παρουσία και την παροχή εξηγήσεων.
Μετά από σχετική συζήτηση αποφασίστηκε η διαβίβαση της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να εξεταστεί αν η συμπεριφορά του συνιστά απείθεια.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τον «Φραπέ» - Ανοίγει ο δρόμος για τη σύλληψή του
Η Ουκρανία επιτέθηκε σε ρωσικά διυλιστήρια αφότου οι ΗΠΑ ήραν τις κυρώσεις στο ρωσικό πετρέλαιο
21:30
Εκλογές στη Βουλγαρία: Νίκη στον φιλορώσο Ρούμεν Ράντεφ δίνουν τα exit poll
21:19
Ολοκληρώθηκε το 39ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ: Ενισχυμένες ΠΑΣΚΕ και ΔΑΣ
21:07
Ουγγαρία: Ο Μαγιάρ κλείνει την κρατική τηλεόραση – «Είναι εργοστάσιο ψεμάτων»
20:55