Άνδρας αντικαθιστούσε πινακίδες ελεγχόμενης στάθμευσης με πλαστές και παραποιημένο QR Code
Στα «πράσα» έπιασε η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης άνδρα που τοποθετούσε πλαστές πινακίδες QR σε σημεία ελεγχόμενης στάθμευσης, στην οδό Βασιλίσσης Όλγας.
Μάλιστα, κατά τη σύλληψή του βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν διάφορα εργαλεία, καθώς και 19 πλαστές πινακίδες, οι οποίες εκτιμάται ότι προορίζονταν για περαιτέρω χρήση.
Όπως καταγγέλλει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, η συγκεκριμένη πρακτική δεν αφορά μόνο την υπεξαίρεση εσόδων από τον Δήμο, αλλά δημιουργεί και σοβαρούς κινδύνους για τους πολίτες.
Συγκεκριμένα, μπορεί να εμφανιστεί οδηγός ως μη πληρώσας, παρότι έχει καταβάλει το αντίτιμο, ενώ δεν αποκλείεται και η υποκλοπή στοιχείων τραπεζικών καρτών μέσω των ψεύτικων QR.
Διευκρινίζεται ότι η παράνομη αυτή διαδικασία δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσα από το επίσημο περιβάλλον της εφαρμογής στάθμευσης.
Ο Δήμος αναμένεται να προχωρήσει σε όλες τις προβλεπόμενες νομικές ενέργειες, με τον αντιδήμαρχο να δίνει συγχαρητήρια στη Δημοτική Αστυνομία για την άμεση παρέμβασή της.
Ο ΟΦΗ κέρδισε τον ΠΑΟΚ στον Παγκρήτιο και τον «γκρέμισε» από την τετράδα
21:56
Βούλα: Διακοπή κυκλοφορίας στη λεωφόρο Καραμανλή λόγω συσσώρευσης υδάτων
21:49
Αναμοστρόβιλος «ξήλωσε» κολώνα φωτισμού και κεραμύδια στο Λαύριο - Μία τραυματίας
21:43
Φωτιά σε διώροφη κατοικία στην Άρτα: Στο νοσοκομείο με εγκαύματα ένας άνδρας
21:36