ΕΛΛΑΔΑ

«Μουδιασμένοι» οι καταναλωτές την πρώτη ημέρα των εκπτώσεων

«Μουδιασμένοι» οι καταναλωτές την πρώτη ημέρα των εκπτώσεων
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

«Μουδιασμένοι» καταναλωτές και καταστηματάρχες με συγκρατημένη αισιοδοξία. Αυτή ήταν η εικόνα της πρώτης ημέρας των φθινοπωρινών ενδιάμεσων εκπτώσεων που θα διαρκέσουν το δεκαήμερο από την 1η μέρα του Νοεμβρίου μέχρι τις 10 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ιδιοκτητών και υπευθύνων πολυκαταστημάτων η αγοραστική κίνηση προς το παρόν είναι «παγωμένη», ενώ εκφράζεται η ελπίδα ότι μέχρι το τέλος του δεκαημέρου ίσως και να «σωθεί η παρτίδα. Ή τουλάχιστον έτσι θέλουμε να ελπίζουμε και να πιστεύουμε» δήλωσε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Κορίνα Παππά, ιδιοκτήτρια γυναικείων ενδυμάτων στην Καλλιθέα.

«Ο χώρος του ενδύματος περνά τρομερή κρίση. Οι γυναίκες με δυσκολία πια αγοράζουν μια μπλούζα ή κάτι για να ανανεώσουν την γκαρνταρόμπα τους ακόμη κι αν η έκπτωση φτάνει ακόμα και το 50%. Ωστόσο, φέτος είναι κάπως καλύτερα τα πράγματα, για αυτό πιστεύω ότι μέχρι το τέλος των ενδιάμεσων εκπτώσεων κάτι θα γίνει».

ΕΚΠΤΩΣΗ 2

(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Από την άλλη πλευρά, η Αλίκη Αγγελοπούλου ιδιοκτήτρια καταστήματος ενδυμάτων στα Πατήσια δηλώνει πλήρως απαισιόδοξη, «αφού οι καταναλωτές ούτε καν στέκονται στην βιτρίνα να δούνε τις τιμές. Γενικά όλα τα καταστήματα της περιοχής αντιμετωπίζουν προβλήματα. Ελπίζουμε ότι κάτι θα γίνει αλλά πλέον ο κόσμος έχει σταματήσει να αγοράζει ρούχα όσο φθηνά και αν τα πουλάμε».

Ακόμη κι η αγορά της Γλυφάδας, σύμφωνα με τον υπεύθυνο καταστήματος εσωρούχων, Αθανάσιο Λέκκα περνά δυσκολίες. «Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος και δεν νομίζω ότι η κατάσταση θα ανατραπεί. Οι γυναίκες δεν δίνουν πια χρήματα για να αγοράσουν εσώρουχα. Εμείς έχουμε εκπτώσεις μέχρι και 30% κι όμως δεν υπάρχει κίνηση. Και δεν είμαστε το μοναδικό κατάστημα. Γενικότερα, η αγορά της Γλυφάδας αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα».

ΕΠΤΩΣΗ 3 copy

(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Διαφορετικό κλίμα και με μεγαλύτερη κίνηση, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας δηλώνουν ότι αυτό το δεκαήμερο των εκπτώσεων θα δώσει μια μικρή «ανάσα».

Ικανοποιημένη από την πρώτη κιόλας μέρα των εκπτώσεων δηλώνει στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η υπεύθυνη καταστήματος υποδημάτων στην «καρδιά» της Αθήνας, Αναστασία Καψομενάκη. «Ο κόσμος δείχνει να περιμένει αυτήν την περίοδο των εκπτώσεων που μπορεί να βρει αυτό που θέλει με χαμηλότερες τιμές. Ήδη, από την πρώτη μέρα βλέπουμε μια κάπως αυξημένη κίνηση. Ο κόσμος βλέπει την βιτρίνα και μπαίνει να αγοράσει τα παπούτσια που θέλει».

Και η Σάντυ Πολυμενίδου, υπεύθυνη σε κεντρικό κατάστημα υποδημάτων στην Αθήνα επισημαίνει ότι «είμαστε αισιόδοξοι πως μέχρι το τέλος των εκπτώσεων θα κινηθεί η αγορά. Ο κόσμος τις πρώτες μέρες συγκρίνει τιμές, ψάχνει και έπειτα αγοράζει. Ελπίζουμε ότι μέχρι το τέλος του δεκαημέρου θα έχουμε κίνηση».

Το ποσοστό των εκπτώσεων σε ρούχα, εσώρουχα και σε παπούτσια κυμαίνεται από 10% μέχρι και 30%, ενώ υπάρχουν και εκπτώσεις που αγγίζουν το 50%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ