Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Τρικάλων ο φοιτητής του ΑΠΘ που διαγνώστηκε με μηνιγγίτιδα
Μεταφορά ασθενή σε νοσοκομείο
INTIME NEWSΔιασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικoύ Νοσοκομείου Τρικάλων νοσηλεύεται, ο 19χρονος φοιτητής κτηνιατρικής στο ΑΠΘ, ο οποίος διαγνώστηκε με βακτηριακή μηνιγγίτιδα.
Η κατάστασή του χαρακτηρίζεται κρίσιμη, αλλά σταθερή και οι γιατροί θα επιχειρήσουν σήμερα να τον αποδιασωληνώσουν.
Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) εξέδωσε σχετικό έγγραφο, με το οποίο συνιστά τη χορήγηση χημειοπροφύλαξης σε άτομα που ήρθαν σε στενή επαφή με το περιστατικό και θεωρούνται υψηλού κινδύνου.
Ταυτόχρονα, καθηγήτρια του Τμήματος Κτηνιατρικής (διδάσκουσα στο μάθημα Ειδική Βακτηριολογία, Μυκητολογία, Ιολογία και Λοιμώδη Νοσήματα, ΑΠΘ) ενημέρωσε τους φοιτητές μέσω e-mail, με το οποίο καλεί όσους παρακολούθησαν τα εργαστήρια της περασμένης εβδομάδας να επικοινωνήσουν άμεσα με τον γενικό τους ιατρό, ακολουθώντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συναγερμός στο ΑΠΘ: Φοιτητής διαγνώστηκε με μηνιγγίτιδα - Ιχνηλατούνται οι επαφές του
Αυστηρή προειδοποίηση Λονδίνου σε Μόσχα για ρωσικά υποβρύχια που εντοπίστηκαν στον Βόρειο Ατλαντικό
13:37
ΕΦΕΤ: Ανακαλείται τυρί φέτα μετά τον εντοπισμό παθογόνου μικροοργανισμού
13:36
Γερμανία: Απεργία αύριο των πληρωμάτων καμπίνας της Lufthansa και της CityLine
13:28
Εκδρομείς Πάσχα: Πώς να φορτώσετε με ασφάλεια το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού
13:27