Ωραιόκαστρο: Φωτιά στο κέντρο φιλοξενίας-Σοβαρά τραυματισμένα δύο προσφυγόπουλα
Εγκαύματα υπέστησαν δύο ανήλικα αδελφάκια έπειτα από φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στη σκηνή που ζούσαν μαζί με τη μητέρα τους στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών του πρώην εργοστασίου «Φέσσα», στο Ωραιόκαστρο.
Τα προσφυγόπουλα, ένα 5χρονο κοριτσάκι και ο 8χρονος αδελφός της, νοσηλεύονται στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Το αγόρι νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη Μονάδα Παίδων και η κατάστασή του είναι ελεγχόμενη, ενώ καλύτερη είναι η εικόνα της 5χρονης η οποία βρίσκεται στην Παιδοχειρουργική Κλινική.
Στην 35χρονη μητέρα τους, που είναι από τη Συρία, χρειάστηκε να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και είναι καλά στην υγεία της. Μάλιστα έχει επιστρέψει στον καταυλισμό και της παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη.
Όπως έγινε γνωστό, η φωτιά, τα αίτια της οποίας ερευνώνται, σβήστηκε από διαμένοντες στη δομή φιλοξενίας. Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία αποκλείστηκε το ενδεχόμενο του εμπρησμού από πρόθεση, ενώ εξετάζεται η εκδοχή η φωτιά να προκλήθηκε από κάποιο μαγειρικό σκεύος.
.
Πλημμύρες στην Ινδονησία: Ενισχύεται η ανθρωπιστική βοήθεια - Πάνω από 800 νεκροί (pics)
13:55
Τριπλή διεθνής διάκριση για την καμπάνια «Μάθε να το κάνεις σωστά» της Περιφέρειας Αττικής στα PR Awards της Νέας Υόρκης
13:50
Η κυβέρνηση Τραμπ αναπροσαρμόζει την αμυντική στρατηγική της Ουάσινγκτον σε παγκόσμιο επίπεδο
13:45
Δίκη Βαλυράκη: Μάρτυρας κατέθεσε ότι είδε τους ψαράδες να χτυπούν το θύμα στο κεφάλι
13:44