ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένες μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη: 369 αφίξεις μέσα σε δύο μέρες

Αυξημένες μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη: 369 αφίξεις μέσα σε δύο μέρες

Μετανάστες μετά από επιχείρηση διάσωσης στους Καλούς Λιμένες Κρήτης (φωτογραφία αρχείου)

Eurokinissi

Μπαράζ μεταναστευτικών ροών καταγράφεται τα δύο τελευταία 48ωρα στην Κρήτη με τους παράτυπους μετανάστες να καταφτάνουν σε τρεις φάσεις και να ξεπερνούν τους 369.

Τα τελευταία σκάφη που μετέφεραν συνολικά 121 μετανάστες εντοπίστηκαν σήμερα τα ξημερώματα σε θαλάσσια περιοχή της Ιεράπετρας και νότια του νομού Ηρακλείου.

Σύμφωνα με το Cretalive το μπαράζ μεταναστευτικών ροών καταγράφεται από την Κυριακή του Πάσχα στα νότια παράλια της Κρήτης.

Αναλυτικότερα, τα ξημερώματα της Τρίτης ολοκληρώθηκαν δύο ακόμη επιχειρήσεις διάσωσης για συνολικά 121 παράτυπους μετανάστες.

Πρόκειται για 61 άτομα που εντοπίστηκαν νωρίς το πρωί της Τρίτης του Πάσχα στη θαλάσσια περιοχή της Ιεράπετρας και άλλους 60 (όλοι τους άνδρες) που διασώθηκαν τα ξημερώματα στα νότια παράλια του νομού Ηρακλείου.

Ήδη οι παράτυποι μετανάστες έχουν ήδη μεταφερθεί στο λιμάνι του Ηρακλείου για προσωρινή φιλοξενία, μέχρις ότου προωθηθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Στο Ηράκλειο φιλοξενούνται άλλοι 59, οι οποίοι διασώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα στη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης που πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά των Καλών Λιμένων.

Στην επιχείρηση αυτή συμμετείχε γαλλικό πολεμικό πλοίο καθώς και αεροσκάφος της Frontex.

Οι διασωθέντες αλλοδαποί περισυνελέγησαν από φορτηγό πλοίο υπό σημαία Παναμά και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στον Κόκκινο Πύργο από όπου και προωθήθηκαν τη νύχτα στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα του Πάσχα καταγράφηκαν νέα περιστατικά με αφίξεις παράτυπων μεταναστών στην περιοχή της Άρβης αλλά και στη Γαύδο.

Οι μεν πρώτοι, 37 συνολικά άτομα μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Ηρακλείου, και οι δεύτεροι, μια ομάδα 25 ατόμων οδηγήθηκαν για προσωρινή φιλοξενία στο εκθεσιακό κέντρο της Αγυιάς.

Συνολικά από την Κυριακή του Πάσχα μέχρι και σήμερα τα ξημερώματα έχουν αποβιβαστεί στα νότια παράλια της Ανατολικής Κρήτης και τη Γαύδο 369 παράτυποι μετανάστες.