Χειροπέδες σε 17χρονη και 14χρονο για παιδική πορνογραφία στο Λαύριο - Συνελήφθη και η μητέρα τους
Δύο ανήλικοι συνελήφθησαν στο Λαύριο, κατηγορούμενοι ότι επεξεργάζονταν φωτογραφίες ανήλικων κοριτσιών και τις αναρτούσαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημιουργώντας προσβλητικό περιεχόμενο.
Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, πρόκειται για 17χρονη και 14χρονο, οι οποίοι είναι αδέλφια και κατηγορούνται -κατά περίπτωση- για πορνογραφία ανηλίκων και παραβίαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων. Παράλληλα συνελήφθη και 52χρονη μητέρα τους, κατηγορούμενη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από καταγγελίες ανήλικων κοριτσιών, σύμφωνα με τις οποίες άγνωστα άτομα επεξεργάζονταν φωτογραφίες τους και τις αναρτούσαν σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
Από την προανακριτική έρευνα της ΕΛΑΣ προέκυψε ότι οι δύο ανήλικοι αφαιρούσαν τα πρόσωπα από φωτογραφίες που ήταν αναρτημένες στο διαδίκτυο και τα ενσωμάτωναν σε άλλες εικόνες, δημιουργώντας υλικό ακατάλληλου και προσβλητικού περιεχομένου, το οποίο στη συνέχεια δημοσίευαν.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στα χέρια των αρχών 46χρονος για παιδική πορνογραφία: Οργάνωνε εκδρομές με ποδήλατα για ανηλίκους
Χειροπέδες σε 46χρονο για παιδική πορνογραφία: Εντοπίστηκαν χιλιάδες αρχεία σεξουαλικής κακοποίησης
Ποινικό Μητρώο: Εκδόθηκαν ψηφιακά 100.000 αντίγραφα τις 40 πρώτες μέρες του νέου συστήματος
14:45
Κικίλιας για Μεταφορικό Ισοδύναμο: 4 εκατ. ευρώ για κατοίκους και επιχειρήσεις νησιών
14:44
Μήλος: Συνελήφθη 24χρονος για ναρκωτικά - Κατασχέθηκαν 142 συσκευασίες κοκαΐνης και κάνναβης
14:37
Ντρου Μπάριμορ: Το τρυφερό μήνυμα για τη φιλία της με την Κάμερον Ντίαζ
14:27