Φυλακές Νιγρίτας: Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν οι έντεκα κρατούμενοι για την αιματηρή συμπλοκή
Φυλακές (φωτογραφία αρχείου)
INTIMEΠροθεσμία για να απολογηθούν ζήτησαν και έλαβαν οι 11 κρατούμενοι, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση θανάτου δύο συγκρατουμένων τους στις φυλακές Νιγρίτας.
Οι απολογίες τους αναμένεται να πραγματοποιηθούν την Τετάρτη και την Πέμπτη όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.
Υπενθυμίζεται ότι οι συλλήψεις των 11 ήρθαν μετά τη φονική συμπλοκή με δύο νεκρούς το απόγευμα της Κυριακής (03/05), μέσα στις φυλακές της Νιγρίτας Σερρών.
Ανάμεσα στους συλληφθέντες, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, είναι και δύο κρατούμενοι (ένας Γεωργιανός και ένας Αλβανός) που φέρονται ως οι δολοφόνοι του 46χρονου Αλγερινού με παλαιστινιακή υπηκοότητα και του 43χρονου Ιρακινού.
Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν τις 16:00 εντός των πειθαρχικών κελιών του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κράτησης Νιγρίτας Σερρών, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε κρατούμενους.
Πώς έγινε η συμλοκή
Η συμπλοκή έγινε κατά τη διάρκεια προαυλισμού των κρατουμένων στον διάδρομο των φυλακών, όπου τέσσερις έγκλειστοι βγήκαν από το κελί τους και έσπασαν τα λουκέτα από άλλα δύο κελιά.
Στη συνέχεια, όλοι μαζί επιτέθηκαν με αιχμηρά αντικείμενα, πιθανότατα με μαχαίρια, σε κρατούμενους του πειθαρχιακού κελιού.
Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι επενέβησαν άμεσα για τον διαχωρισμό των εμπλεκομένων, παρέχοντας παράλληλα τις πρώτες βοήθειες, ενώ στο σημείο έφτασε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Φυλακές Νιγρίτας: Πειθαρχική έρευνα για τον θάνατο δύο κρατουμένων σε συμπλοκή
SPONSORED
Πληρωμές e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ - Ποιοι πάνε ταμείο έως τις 29 Μαΐου
05:00
Κοινωνικός Τουρισμός: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες περιόδου 2026-2027
04:00
«Προσωπικός Βοηθός»: Χρηματοδότηση 34,8 εκατ. ευρώ - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
03:00
«PARE»: Πώς λειτουργεί το νέο ψηφιακό εργαλείο της ΑΑΔΕ - Τι πρέπει να ξέρετε
02:00