Παράνομο γηροκομείο στους Αμπελόκηπους - Ποινή φυλάκισης 18 μηνών στην 72χρονη ιδιοκτήτρια
Το τριμελές αυτόφωρο πλημμελειοδικείο επέβαλε σήμερα ποινή φυλάκισης 18 μηνών, εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ ημερησίως, στην 72χρονη, που κατηγορείται για το παράτυπο γηροκομείο που λειτουργούσε σε διαμέρισμα στους Αμπελόκηπους.
Δεν έγινε δεκτή από τους δικαστές η αναγνώριση ελαφρυντικών του σύννομου βίου και της ειλικρινούς μεταμέλειας που η γυναίκα ζήτησε.
Υπενθυμίζεται ότι η 72χρονη είχει «στήσει» παράνομο γηροκομείο στου Αμπελόκηπους με τέσσερις ηλικιωμένες γυναίκες (88,82,86 και 79 χρόνων να ζουν σε αυτό απομονωμένες, υποσιτισμένες, σε απάνθρωπες συνθήκες.
Η 72χρονη γυναίκα ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια της δομής, συνελήφθη το πρωί της Τρίτης, ύστερα από επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού και κοινωνικών λειτουργών της Περιφέρειας Αττικής.
Η ίδια βρίσκεται αντιμέτωπη με την κατηγορία για έκθεση κατ’ επάγγελμα, εκβίαση κατά συναυτουργία και απείθεια, ενώ οι αρχές ερευνούν αν στον συγκεκριμένο χώρο στο διαμέρισμα επί της οδού Σεβαστουπόλεως είχαν φιλοξενηθεί και άλλα άτομα στο παρελθόν.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι τέσσερις ηλικιωμένες κρατούνταν ουσιαστικά φυλακισμένες. Η επικοινωνία τους με τους συγγενείς τους ήταν πλήρως ελεγχόμενη, καθώς τα κινητά τους τηλέφωνα είχαν αφαιρεθεί και κάθε επαφή με τις οικογένειές τους γινόταν αποκλειστικά μέσω του τηλεφώνου της κατηγορούμενης.
Κατά την έφοδο των αστυνομικών στο διαμέρισμα επί της οδού Σεβαστουπόλεως, η 72χρονη αρχικά αρνήθηκε να επιτρέψει την είσοδο στις Αρχές, ενώ χρειάστηκε να κληθεί κλειδαράς.
Όταν τελικά άνοιξε, επιχείρησε να παραπλανήσει τους αστυνομικούς, παρουσιάζοντας αρχικά τον εαυτό της ως απλή ένοικο και δίνοντας ψευδή στοιχεία για τις ηλικιωμένες.
SPONSORED
Τραμπ: Πιθανή η συμφωνία με το Ιράν - Πολύ καλές οι συνομιλίες το τελευταίο 24ωρο
23:04
Ανήλικη εντοπίστηκε μέσα στο κανάλι στη Διώρυγα της Κορίνθου
23:03
Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και κλειστή γέφυρα στη Λεωφόρο Μαρκοπούλου λόγω έργων
22:58
Βίντεο από την στιγμή της δολοφονίας του 21χρονου από τον 54χρονο στην Κρήτη
22:50