Η πρυτανεία του ΑΠΘ για την επίθεση με ρόπαλα: «Η βία δεν έχει καμία απολύτως θέση στο Πανεπιστήμιο»
Την επίθεση με ρόπαλα που έγινε σε βάρος μελών φοιτητικού σχήματος καταγγέλλουν οι πρυτανικές Αρχές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωσή τους, τονίζοντας πως «η βία δεν έχει καμία απολύτως θέση» στον ακαδημαϊκό χώρο.
«Όσα έγιναν σήμερα στο Αριστοτέλειο δεν πρόσθεσαν απλώς μερικούς ακόμα σωματικούς ή ψυχικούς τραυματισμούς» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.
«Χάραξαν μια βαθιά γραμμή ανάμεσα σε όσους ασκούν, υποστηρίζουν ή ανέχονται τη βία και στη συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων που βρίσκονται στο Πανεπιστήμιο για να επεκτείνουν τους ορίζοντες της γνώσης» σημειώνει.
«Η σημερινή επίθεση προσβάλλει την ίδια μας την υπόσταση» τονίζει.
Τέλος, ξεκαθαρίζει πως «δεν έχει σημασία αν ο στόχος αυτήν τη φορά δεν ήταν ο Αντιπρύτανης, αλλά φοιτητές και φοιτήτριές μας. Δεν έχει σημασία ποιας φοιτητικής παράταξης μέλη ήταν τα θύματα. Σημασία έχει ότι λοστοί, καπνογόνα, μολότοφ, λεκτική και σωματική βία δεν έχουν καμία απολύτως θέση στο Πανεπιστήμιο».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Επίθεση αντιεξουσιαστών με ρόπαλα και καπνογόνα σε φοιτητές του ΑΠΘ - Έξι τραυματίες
Θεοδωρικάκος για PosoKanei: Αυτονόητο χρήσιμο μέτρο ενημέρωσης των καταναλωτών
12:23
Ηράκλειο: Νεκρή βρέθηκε στα κρατητήρια η 34χρονη που είχε πετάξει το βρέφος της σε κάδο απορριμμάτων
12:22
Μάικλ Φασμπέντερ: «Γίνεται όλο και πιο δύσκολο να ξέρεις τι μπορείς να εμπιστευτείς στο διαδίκτυο»
12:14
«Επιχείρηση Περίοδος»: Η πρώτη αποστολή που θα μελετήσει την έμμηνο ρήση στο διάστημα
12:13