ΕΛΛΑΔΑ

ΠτΔ: Μεγάλη η σημασία της οικογένειας στη διατήρηση του κοινωνικού ιστού

ΠτΔ: Μεγάλη η σημασία της οικογένειας στη διατήρηση του κοινωνικού ιστού
Προκόπης Παυλόπουλος (φωτογραφία αρχείου)- Πηγή: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Είναι πρωτίστως η Οικογένεια – και ιδίως η Πολύτεκνη Οικογένεια – η οποία έχει αποτρέψει ως τώρα την ρήξη του κοινωνικού ιστού μέσα στη βαθιά και παρατεταμένη οικονομική και κοινωνική κρίση που πλήττει τον Τόπο μας και το Λαό μας», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος σε συνάντησή του, σήμερα, με το προεδρείο της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος.

Τη μεγάλη σημασία της οικογένειας στη διατήρηση του κοινωνικού ιστού, τόνισε σήμερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο Προκόπης Παυλόπουλος, επισήμανε την υποχρέωση του Κράτους να προστατεύει την οικογένεια και κυρίως την Πολύτεκνη Οικογένεια, καθώς η οικογένεια είναι αυτή που αποτρέπει μέχρι και σήμερα την ρήξη του κοινωνικού ιστού μέσα στη βαθιά και παρατεταμένη οικονομική και κοινωνική κρίση που πλήττει τον τόπο μας.

«Η προστασία της Πολύτεκνης Οικογένειας συνιστά –κατά τις διατάξεις του άρθρου 21 παρ.2 του Συντάγματος- υποχρέωση του Κράτους. Και η υποχρέωση αυτή, πάντα κατά το Σύνταγμα, κατοχυρώνει, αντιστοίχως, στην Πολύτεκνη Οικογένεια δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος στο πλαίσιο του Κοινωνικού Κράτους Δικαίου» είπε ο κ.Παυλόπουλος και συμπλήρωσε:

«Είναι πρωτίστως η Οικογένεια – και ιδίως η Πολύτεκνη Οικογένεια – η οποία έχει αποτρέψει ως τώρα την ρήξη του κοινωνικού ιστού μέσα στη βαθιά και παρατεταμένη οικονομική και κοινωνική κρίση που πλήττει τον τόπο μας και το λαό μας. Αυτές οι δύο επισημάνσεις αρκούν αφενός για να καθορίσουν το μέτρο ευθύνης όλων μας απέναντι στην Πολύτεκνη Οικογένεια. Και, αφετέρου, για να δώσουν την δέουσα απάντηση σ’όσους υποτιμούν την ανάγκη στήριξης του Κοινωνικού Κράτους Δικαίου, κυρίως υπό τις σημερινές κρίσιμες συνθήκες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ