Η στιγμή που στελέχη της ΕΛΑΣ έσωσαν άνδρα που ήθελε να αυτοκτονήσει πηδώντας από τον 6ο όροφο
Η στιγμή της αποτροπής αυτοκτονίας
ΕΛ.ΑΣ.Μπορεί για τα στελέχη της Αστυνομίας να αποτελεί μέρος της δουλειάς και ενδεχομένως ρουτίνα στην καθημερινότητα, όμως κανείς άλλος δεν μπορεί να ξέρει πώς είναι να σώζεις έναν επίδοξο αυτόχειρα λίγο πριν από την αυτοκτονία.
Όχι μόνο γύρω από τις δυσκολίες και τις συνθήκες της επιχείρησης, αλλά και τα συναισθήματα που αναπτύσσονται πάνω στην ένταση της στιγμής.
Η Ελληνική Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα, μέσω των social media, βίντεο από την επιχείρηση αστυνομικών στον Πειραιά που αφορούσε την αποτροπή αυτοκτονίας. Το περιστατικό έλαβε χώρα σε κτήριο στον Πειραιά, όταν άνδρας θέλησε να βουτήξει στο κενό από τον 6ο όροφο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τα στελέχη της ΔΙΑΣ αφού κατάφεραν να πιάσουν σχεδόν στον αέρα τον άνδρα που ήθελε να πηδήξει από το μπαλκόνι, αμέσως μετά προσπαθούν να τον καθησυχάσουν και να τον ηρεμήσουν, προκειμένου να συνεργαστεί μαζί τους.
Η επέμβαση των αστυνομικών ήταν άμεση και σωτήρια, καθώς όπως φαίνεται στο βίντεο, ο άνδρας ήταν έτοιμος να βουτήξει στο κενό: «Για το καλό σουτ είμαστε εδώ, αδερφέ! Όλα θα πάνε καλά», λένε οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ στον άνδρα, λίγο μετά το πέρας της επιχείρησης.
«Συγχαρητήρια στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ., με κωδικό κλήσης 402-1, για την άμεση ανταπόκριση και τον επαγγελματισμό τους, σε περιστατικό εκδήλωσης πρόθεσης #αυτοκτονίας, από τον 6ο όροφο κτιρίου στον #Πειραιά» ανέφερε μεταξύ άλλων η ανάρτηση της ΕΛ.ΑΣ.
SPONSORED
Πρώτη ήττα για Ντουπλάντις μετά από σχεδόν τρία χρόνια και 40 νίκες - Ποιος του στέρησε την κορυφή
20:00
Στις «φλόγες» ξανά η Μέση Ανατολή - «Νόμιμοι στόχοι ΗΠΑ, Ισραήλ και οι σύμμαχοι τους», λέει το Ιράν
19:49
Ο Αντονέλι νέος «πρίγκιπας» στο GP του Μονακό - 5η σερί νίκη για τον 19χρονο Ιταλό «πιλότο» της F1
19:40
«Δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ τα πυρηνικά»: Τι δήλωσε η αδερφή του Κιμ Γιονγκ Ουν για τις ΗΠΑ
19:31