ΕΛΛΑΔΑ

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Μαριολάτα Φωκίδας

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Μαριολάτα Φωκίδας
INTIME NEWS

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα σε αγροτοδασικη έκταση στην περιοχή Μαριολάτα του δήμου Δελφών στη Φωκίδα.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε γύρω στις 17:00, εξελίχθηκε όπως έγινε γνωστό από την πυροσβεστική, κυρίως εντός ρεματιάς όπου κοντά υπήρχαν καλλιέργειες, ενώ στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν άμεσα επίγειες και εναέριες δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και συγκεκριμένα 52 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 4ης ΕΜΟΔΕ, εθελοντές και 15 οχήματα, ενώ για την αεροπυρόσβεση διατέθηκαν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Συνδρομή παρείχαν υδροφόρες της Περιφέρειας Στερεά Ελλάδας.

Σημειώνεται ότι για την διερεύνηση των αιτιών της, στην περιοχή μετέβη το ανακριτικό κλιμάκιο αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού, ενώ όπως τονίζεται από την πυροσβεστική, καθ' όλη τη διάρκεια του συμβάντος, το ΕΣΚΕΔΙΚ λάμβανε συνεχή εικόνα από το drone μέσω οπτικής και θερμικής κάμερας.