Βενεζουέλα: Οι ΗΠΑ ενισχύουν τη στρατιωτική δύναμη για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας
Σε ενίσχυση της στρατιωτικής τους δύναμης στη Βενεζουέλα προχωρούν οι ΗΠΑ, ώστε να διευκολυνθεί περαιτέρω η παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας στις περιοχές που επλήγησαν από τους ισχυρούς σεισμούς της 24ης Ιουνίου.
Το διεθνές αεροδρόμιο Σιμόν Μπολίβαρ στη Μαϊκετία, το οποίο εξυπηρετεί την πρωτεύουσα Καράκας, άνοιξε εν μέρει την Κυριακή, αφού υπέστη ζημιές από τους σεισμούς – μεγέθους 7,2 και 7,5 βαθμών – που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 1.750 ανθρώπους.
Περίπου 100 μέλη της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ βρίσκονται ήδη στη Βενεζουέλα για να υποστηρίξουν τις τοπικές αρχές στη διαχείριση της αυξημένης εναέριας κυκλοφορίας, όπως έγινε γνωστό από το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική (U.S. Southern Command ή SOUTHCOM).
Στη Λα Γουάιρα αναμένονταν εξάλλου γύρω στους 130 αμερικανούς πεζοναύτες, προκειμένου να συνδράμουν στο άνοιγμα του λιμένα ώστε να επιτρέψουν σε εξοπλισμό και ανθρωπιστική βοήθεια να καταφθάσει διά θαλάσσης.
Σε πληγείσες περιοχές επιχειρούν επίσης σωστικά συνεργεία με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά από τις ΗΠΑ, αναζητώντας επιζώντες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στα ερείπια κτιρίων που κατέρρευσαν.
Άρτα: Συνελήφθη γιατρός για φακελάκι - Φέρεται να ζήτησε 400 ευρώ από συγγενή ασθενούς
19:15
Φίνος Φιλμ για Μπέτυ Βαλάση: Για πολλές γενιές θα παραμείνει η αξέχαστη τηλεοπτική «Λωξάντρα»
19:05
Πρώην στρατιωτικός καταδικάστηκε για κλοπή 300.000 λίτρων πετρελαίου από αγωγό του Ελληνικού Στρατού
18:59
Συνάντηση Παπαστασταύρου με τον γερουσιαστή Ρικ Σκοτ και τον επικεφαλής της πρεσβείας των ΗΠΑ
18:52