ΕΛΛΑΔΑ

Μαραθώνιος 2016: Ρεκόρ συμμετοχών-Περισσότεροι από 50.000 δρομείς στην Αθήνα

Μαραθώνιος 2016: Ρεκόρ συμμετοχών-Περισσότεροι από 50.000 δρομείς στην Αθήνα
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Αντίστροφη μέτρηση για τον 34ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας την Κυριακή.

Φέτος ο αριθμός των δρομέων έχει ξεπεράσει κάθε ρεκόρ καθώς υπολογίζεται ότι στον Μαραθώνιο θα τρέξουν περισσότεροι από 50.000 δρομείς από όλον τον κόσμο.

Η διαδρομή είναι 10 χιλιόμετρα και την εκκίνηση θα δώσει ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης στις 8.35 το πρωί, από τη Λεωφόρο Αμαλίας, στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη.

«Ο Μαραθώνιος ανήκει σε όλον τον κόσμο. Είναι μία έννοια πανανθρώπινη» ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Καμίνης και πρόσθεσε:

Ένα νήμα που ενώνει ανθρώπους από όλες τις γωνίες τους κόσμου με την ιστορική μνήμη και τελικά με την ταυτότητα του Μαραθώνιου της Αθήνας. Του Αυθεντικού Μαραθώνιου.

«Είναι τιμή, για την Αθήνα να υποδέχεται κάθε χρόνο όλο και περισσότερους δρομείς από όλο τον κόσμο. Δρομείς που δεν στέλνουν μόνο ένα μήνυμα άμιλλας και προσπάθειας αλλά που συναντιούνται σε ένα ατέλειωτο ανθρώπινο ποτάμι, που στέλνει ένα δυνατό μήνυμα ελπίδας, ενότητας και αρμονικής συνύπαρξης, στην ίδια πορεία που γράφτηκε η ιστορία του Μαραθωνίου. Μήνυμα που περισσότερο από κάθε άλλη φορά έχει ανάγκη η ανθρωπότητα» υπογράμμισε ο δήμαρχος.

Λόγω του Μαραθωνίου θα ισχύσουν, από αύριο Σάββατο, προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σε όλους τους Δήμους από όπου θα διέλθουν οι δρομείς την Κυριακή.

Διαβάστε επίσης:

Μαραθώνιος 2016: Κυκλoφοριακές ρυθμίσεις για το Σαββατοκύριακο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ